Vezi 1 fir de răspunsuri
    • Sorana
      19 ianuarie 2024
      2 urează frunze verzi

      Potos, Scindapsus Pictus ‘Trebie’ frunze cu aspect cazut si uscat

      Buna ziua! Am aceasta planta din toamna anului 2022, pana recent am tinut-o in sufragerie iar de-a lungul unui an de zile s-a triplat sau chiar cvadruplat in lungime, asa ca in cele din urma am mutat-o in balcon. Intr-adevar dintotdeauna a fost o planta care a „lasat de inteles” cand avea nevoie de apa, avand un aspect usor cazut al plantelor de fiecare data cand ii era „sete”, insa dupa fiecare udare, a doua zi era din nou vie, cu frunzele avand un aspect sanatos, si continuand sa tot creasca. Primele 2 poze sunt cu evolutia ei din toamna 2022, respectiv toamna 2023, cand inca era sanatoasa, insa de pe la finalul lunii Decembrie arata ca in ultimele 2 poze, uscata si fara vlaga… desi nu am schimbat nimic considerabil in ceea ce o priveste. Nu am lasat-o vreun timp indelungat fara apa, sa fie oare de la temperaturile de iarna fiind pe balcon chiar daca este inchis? Oare a crescut prea mult si nu se hidrateaza suficient la o udare? Ce imi recomandati? Mai poate fi salvata, sau va trebui sa-mi iau ramas bun?

      # 202671

      3 Răspunsuri

      Răspunde
    • Tom BotanistulSPECIALIST
      19 ianuarie 2024

      Buna ziua. Va rugam sa ne oferiti mai multe detalii despre cresterea si ingrijirea plantei: care sunt conditiile de mediu din balcon (pozitionare fata de lumina, temperatura, umiditate), cum efectuati udarea, care este sursa apei de udare, care este intervalul de timp dintre udari, daca ati efectuat tratamente sau fertilizari, precum si alte informatii relevante in acest sens. Totodata, va rugam sa verificati cu atentie planta si sa ne comunicati daca observati si alte simptome de afectiune (depuneri, pulberi, decolorari, puf alb, panze fine pe partea inferioara si superioara a frunzelor etc.) sau daunatori. In cazul in care observati simptome de afectiune/daunatori, va rugam sa atasati fotografii clare si relevante cu acestea/acestia.

      # 202677
      0 urează frunze verzi
Vezi 1 fir de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail și prin notificare (în aplicație) când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

ÎNCEPE O DISCUȚIE DESPRE
Potos

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi