Vezi 2 fire de răspunsuri
    • Adriana
      12 iulie 2019
      13 urează frunze verzi

      plosnita verde pe tomate

      Buna ziua, As dori sa va intreb ce solutii de combatere bio as putea folosi pentru un fel de gandac (i-am cautat numele dar nu il gasesc) care distruge rosiile (anexez poza). Rosia de innegreste si nu mai creste. Multumesc!

      # 71648

      4 Răspunsuri

      Răspunde
    • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
      12 iulie 2019

      Buna ziua, este vorba despre plosnita verde a tomatelor (Nezara viridula), aceasta are diferite stadii pana ajunge la forma caracteristica (adultul de culoare verde).
      Combaterea este destul de dificila, insa daca doriti doar insecticide bio, asa cum ati mentionat, puteti incerca cu Kabon (Kabon, 1 litru) Konflic (Konflic, 1 litru) sau Oleorgan (Oleorgan, 1 litru).

      # 71650
      0 urează frunze verzi
    • Cserni Liliana
      12 iulie 2022

      Buna,sunt tare îngrijorată …cultura de zmeura din grădina mea este atacata de ploșnițele astea,care au trecut și pe fasole și roșii.Va rog spuneti-mi cum sa scap de pacostea asta.

      # 134563
      0 urează frunze verzi
      • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
        12 iulie 2022

        Buna ziua, in catalogul nostru nu avem un insecticid omologat atat la cultura zmeurului, cat si pentru fasole, care sa aiba in spectrul lui de combatere si plosnitele. Astfel, in cazul acestor doua culturi, puteti incerca sa reduceti populatia prin indepartarea manuala a plosnitelor, iar dupa aceea, este indicata administrarea unui ingrasamant ce sporeste rezistenta plantelor la atacul agentilor patogeni si tine daunatorii la distanta precum AMN Fusek, 500 ml. Acesta se dizolva in apa si se aplica prin pulverizare foliara, in mod regulat, conform recomandarilor de pe eticheta.
        In ceea ce priveste tomatele, se recomanda efectuarea tratamentelor cu un insecticid ce are in spectrul sau si plosnitele, precum Mavrik 2 F, 5 ml . Acesta se dizolva in apa si se aplica prin pulverizare foliara, respectandu-se totodata si timpul de pauza de la efectuarea ultimului tratament si pana la recoltare, mentionat pe eticheta. Intrucat in acesta perioada stresul termic este accentuat, este recomandat ca tratamentele sa se efectueze dimineata devreme, cand temperaturile nu sunt foarte ridicate. In timpul, cat si spre sfarsitul zilei, plantele se afla sub stres termic si nu raspund foarte bine la tratamentele aplicate. Mai multe informatii despre aplicarea tratamentelor fitosanitare in conditii optime puteti regasi in articolul nostru (Tratamente fitosanitare - Protectia mediului si a muncii).
        La 10-12 zile de la incheierea tratamentelor cu Mavrik 2 F, 5 ml , este indicata aplicarea regulata a ingrasamantului AMN Fusek, 500 ml si in cazul tomatelor.

        # 134623
        0 urează frunze verzi
        • Adrian Pricope
          31 ianuarie 2023

          Eu folosesc culturi tampon. Pun craite, porumb dulce, sfecla rosie si mai nou incerc sa primesc autorizatie sa cultiv si canepa dar mi se cer dovezi privind atractia nezara la canepa… Nu pot sa fac dovada atata timp cat nu sunt lasat sa cultiv si de aceea postez aici poate face cineva un experiment si publica rezultatul. Eu incerc sa respect principiile permaculturii si sa nu folosesc insecticide de sinteza sau bio. Cum am spus prefer culturi tampon.

          # 152598
          0 urează frunze verzi
Vezi 2 fire de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail și prin notificare (în aplicație) când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

tomate-cultivare-ingrijire
ÎNCEPE O DISCUȚIE DESPRE
Tomate, Rosii

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi