Vezi 1 fir de răspunsuri
  • petre alina
   24 februarie 2021
   1 urează frunze verzi

   plante interior – tratament paduche lanos

   buna ziua,

   plantele mele de interior sunt atacate de paduche lanos ( o insecta de 2-3 mm albicioasa care strivita are o culoare maronie-rosiatica). Am un philodendron care se devitalizaza vazand cu ochii. In casa cate o fiola de vertimec si amistar. Sunt acestea potrivite si daca nu, ce imi recomandati mai safe pentru oameni (am copil) de stropit plantele de interior si care sa fie si eficient pt lanosi? Am foarte multe plante in casa si as vrea ceva care sa nu fie periculos pentru sanatatea copilului.

   multumesc.

   # 82239

   1 Răspuns

   Răspunde
  • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
   24 februarie 2021

   Buna ziua, Amistar este un fungicid ce se utilizeaza pentru combaterea anumitor boli la plante, iar Vertimec nu prezinta omologare pentru paduchele lanos. Pentru combaterea acestuia se recomanda aplicarea unui insecticid precum Mavrik 2 F, 5 ml in doza de 5 ml/10 L apa, administrat prin pulverizare foliara (atat pe partea superioara, cat si pe partea inferioara a frunzelor, precum si pe tulpina). Se pot efectua 2 tratamente la interval de 5-7 zile intre ele. Pentru a spori eficacitatea insecticidului, este recomandat sa adaugati in solutia de stropit un adjuvant precum Break Thru S 240, 2 ml, in doza de 2 ml/10 L.
   La 7-10 zile de la efectuarea tratamentelor, este indicat sa folositi un produs pentru intretinere, precum Contra X, 500 ml aplicat direct prin pulverizare. Sustine regenerarea plantelor dupa anumite conditii de stres, ori daca au suferit atacuri ale daunatorilor.
   Incepand din primavara, puteti avea in vedere administrarea unui ingrasamant special destinat plantelor de interior, care sa stimuleze cresterea vegetativa: Ingrasamant Organic Plante Interior Zimmerpflanzen, 350 ml.
   Mai multe informatii despre acest daunator sunt prezentate si in articolul urmator (Paduchele lanos la plantele de apartament - identificare si combatere).
   De asemenea, avand in vedere ca este o substanta chimica, in momentul aplicarii tratamentului, precum si in urmatoarele ore (pana cand se usuca solutia pe plante) copilul trebuie sa paraseasca incaperea respectiva. Ulterior, se recomanda sa aerisiti bine.

   # 82242
   0 urează frunze verzi
Vezi 1 fir de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail și prin notificare (în aplicație) când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

plante-ornamentale-interior-ingrijire
ÎNCEPE O DISCUȚIE DESPRE
Plante Ornamentale de interior

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi