Piersic cu frunze arse

Acest subiect conține 5 răspunsuri are 3 voci și a fost actualizat ultima dată de  Tom Botanistul, Ajutor in Gradina 17 mai 2018 la 4:13 pm.

 • Autor
  Mesaje
 • 5 Răspunsuri
 • #17703 Răspuns
  Carmen

  Buna ziua, as dori sa aflu cu ce pot sa tratez piersicul si ce anume il ataca. Multumesc!

 • #17773 Răspuns
  Tom Botanistul

  Si alte frunze din acelasi piersic prezinta aceleasi simptome? Ce tratamente ati aplicat pana acum si in ce doza? Au fost precipitatii in zona dumneavoastra in ultima perioada?

 • #30338 Răspuns
  Alina Baciu

  Ce ne recomandati pentru piersic?

  Attachments:
 • #30340 Răspuns
  Alina Baciu

  Cu ce putem trata piersicul?Frunzele se distrug treptat , se usuca si cad.Multumim!

  Attachments:
 • #30342 Răspuns
  Alina Baciu

  Buna ziua, cu ce am putea trata ciresul?Multumim!

 • #30383 Răspuns
  Tom Botanistul, Ajutor in Gradina

  Buna ziua, piersicul pare sa prezinte simptomele unei boli, basicarea frunzelor. Pentru combatere, este indicat sa taiati si sa ardeti ramurile afectate, pentru a diminua raspandirea acesteia si sa aplicati tratamente cu fungicidul Score (https://www.botanistii.ro/syngenta-score-250-ec.html). Se dilueaza 2 ml in 10 L de apa, iar solutia se aplica prin pulerizare foliara. Se pot efectua 2 aplicari, la interval de 7 zile.
  De asemenea, din fotografiile atasate, este posibil ca ciresul sa fie afectat de paduchele negru. Tratamentul de combatere consta in aplicarea insecticidelor specifice precum Karate Zeon (https://www.botanistii.ro/syngenta-karate-zeon-50-cs.html), 2 ml/12 L apa sau Calypso (https://www.botanistii.ro/bayer-insecticid-calypso-480-sc-1-8-ml.html), 1,8 ml/9 L apa si. Acestea se alterneaza. Mai exact, primul tratament se efectueaza cu Karate Zeon si dupa 7-10 zile se va aplica Calypso. Ulterior, pe parcursul perioadei de vegetatie, se recomanda aplicarea substantelor indicate in tabelul tratamentelor in functie de fenofaza la speciile de samburoase: https://www.botanistii.ro/blog/calendarul-tratamentelor-samburoase/. In tabele, sunt prezentate mai multe variante de produse, pentru a alege unul dintre ele. In fiecare fenofaza, este recomandat sa alegeti un alt produs, pentru a le alterna.


N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin email când apare un răspuns nou.

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Sunt de acord cu Politica de Confidențialitate.
Adaugă răspunsul tău:
Informația ta:Mărimea maximă a documentului este 5000 KB.Adaugă fișier<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre> <em> <strong> <del datetime=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">