Vezi 1 fir de răspunsuri
Vezi 1 fir de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin email când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Imagine
Adaugă fotografii
Acestea ne ajută să identificăm mai ușor problema
Mărimea maximă a documentului este 20 Mocd.

  Discuții pe teme similare

 • Gabi
  7 iunie 2021
  Buna ziua. Am o problema. Am stropit piersici cu vitamine și de 2 zile am observat ca se usucă vârfurile ramurilor verzi. Ce ar trebuii sa fac sa salvez recolta? Menționez ca anul trecut in toamna am plantat piersici.
  0
  1
  Aurelia Modreanu
  17 mai 2021
  Buna ziua, de ce se usucă frunzele la piersicul din imagine, ce tratamente trebuie sa-i fac. Îl am de 8 ani și nu am avut probleme de acest fel.
  0
  1
  Nelu
  11 mai 2021
  Buna ziua. Va rog ajutor. Am un teren cu cativa pomi la Branesti, Ilfov. Am un piersic Redhaven de 4 ani. In primavara in zona mugurilor a aparut clei care a acoperit mai multi muguri. Atasat , o poza cu muguri care in martie erau acoperiti cu clei si i-am rupt eu, sa indepartez cleiul, (cred ca nu a fost bine). Acum pe majoritatea crengilor exista clei in jurul mugurilor . Piersicul a fost plin de flori, dar majoritatea florilor s-au uscat si varfurile la lastarii au inceput sa se usuce. In toamna trecuta , am aplicat Champ 77 30g/10l, apoi la 3 saptamani Ovipron Top. In primvara , inceput martie Ovipron Top, iar la sfarsit de martie un amestec de {Champ 77 (30g) + Dithane M 45 (25g)+Karate Zeon 2ml} la 10l apa. Acum au mai ramas in total 4 fructe pe varfuri de crengute/ramuri, ramuri care mai jos au clei unde trebuia sa fie muguri si nu au mai crescut. Sa tai crengile cu clei ar insemna sa tai cam tot pomisorul. Pomul nu are vigoare mare, este livada/iarba, dar este sapat in jurul pomilor, altoiul la pom este putin deasupra terenului , azi am udat si mulcit terenul in jurul pomului. Terenul este in vatra satului, argila prafoasa. Va rog sa ma ajutati sa salvez acest piersic, sa-mi spuneti ce ar trebui sa fac mai departe. Multumesc mult.
  0
  1
  Diana
  6 mai 2021
  Buna ziua, In ultimele doua zi am observat o problema la un piersic, este plantat anul trecut, a inflorit in primavara aceasta frumos, dar a fost lovit un pic de ultimul frig venit in aprilie cat timp era inflorit. Frunzele incep sa i se usuce, devin ruginii si se contorsioneaza asa cum se vede in poza. Pana acum nu a avut nici o problema. Spune-ti-mi va rog de la ce poate sa fie si ce pot sa fac. Va multumesc, Diana
  0
  3
  andra
  5 mai 2021
  Chiar daca l-am stropit cu zeama bordeleza in primavara, piersicul meu a inceput sa dea semne de basicarea frunzelor din nou. Mai pot stropi cu zeama acum, la formarea fructelor? As vrea sa salvez cat mai mult din recolta.
  0
  1
  Roxana
  5 mai 2021
  Buna ziua, piersicul meu pitic pare afectat puternic de basicarea frunzelor, daca am identificat corect boala. Puteti sa-mi spuneti, va rog, daca il pot stropi in aceasta faza si cu ce anume, sau este prea tarziu? Multumesc!
  0
  1
  Ciprian
  19 martie 2021
  Buna ziua. Va rog sa-mi spuneti de ce apar si cu ce as putea trata ranile acestui piersic. Multumesc anticipat pentru raspuns si un weekend linistit va dorec Ciprian
  0
  2
  Valentin
  17 martie 2020
  Buna ziua! Cu ce pot stropi preventiv piersicii, nectarinii si caisi acum, in perioada 20 - 30 martie? Este bun Calypso + un fungicid? Mentionez ca acum 1 saptamana i am stropit cu Alcupral! Multumesc frumos!
  0
  1
  Stefan B.
  22 septembrie 2020
  Buna ziua, va contactez in legatura cu o infectie a frunzelor piersicului din gradina mea pe care am vazut-o. De aporximativ doua zile, frunzele acestuia, de la varfuri, au inceput sa se chirceasca si sa faca ca niste bobite. (alta simptomatologie nu am constatat) Am atasat mai jos cateva poze cu piersicul pentru a va da seama mai usor cu ce anume are de-a face. Va multumesc anticipat pentru timpul acordat si pentru ajutorul oferit.
  3
  1
  Vali M
  14 septembrie 2020
  Buna ziua! Va rog sa-mi spuneti daca ceea ce am gasit pe acest piersic, este daunator si cu ce se poate trata. Mentionez ca de 2 saptamani am tot gasit 4 sau 5 astfel de vietati. Piersicul este plantat anul trecut in toamna. Va multumesc!
  0
  1