Vezi 3 fire de răspunsuri
    • Petre alina
      2 iunie 2020
      0 urează frunze verzi

      pete galbene si necroza la palmieri

      Buna ziua,
      Am 2 palmieri : un howea forestiana si un curmal senegalez conform unei aplicatii de identificare a plantelor.
      Curmalul are frunza perforata de puncte galbene iar mai nou dupa ce a stat pe balcon in vant, se usuca parti din frunza.
      Howea are 3 intepaturi pe trunchi innegrite si varfurile cu puncte de decolorare galbena.
      Am facut un cocktail din 3 g de mospilan, cate o fiola de decis, score si koromite, toate in 3 l de apa si am pulverizat toate plantele din casa. Din amestecul ramas am turnat si la palmieri in ghivece.
      Acum, desi concentratia mi-a fost data de la un fito, ma gandesc ca a foat cam mult si stau cu frica ca ii pierd, ca poate nu trebuia sa torn si in ghivece.
      Ce sa fac?
      Multumesc!

      # 63385

      3 Răspunsuri

      Răspunde
    • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
      2 iunie 2020

      In primul rand, trebuie mentionat fapul ca, inaintea utilizarii in amestec produse (de exemplu, fungicide, insecticide, ingrasaminte lichide) se recomanda a se efectua un microtest de compatibilitate fizico-chimica intr-un volum restrans de apa (amestecati o cantitate mai mica din substantele recomandate si observati daca sunt compatibile din punct de vedere chimic si fizic). Nu folositi amestecul daca produsele reactioneaza intre ele, daca au loc depuneri, daca se formeaza un precipitat sau o spuma persistenta etc. Iar pentru a evita eventualele neplaceri datorate fitotoxicitatii, aplicati mai intai amestecul doar pe cateva plante. Pentru evitarea oricaror riscuri de diminuare a eficacitatii produselor sau de aparitie a unor fenomene de fitotoxicitate, este de dorit aplicarea individuala atat a produselor de protectia plantelor cat si a ingrasamintelor sau reducerea la minimum a numarului de componente din amestec. De asemenea, este foarte important sa aplicati intotdeauna produsele conform instructiunilor producatorului (inscriptionate pe ambalaj), daca se mentioneaza ca modalitate de aplicare foliara/prin udare.
      In continuare, puteti aplica un fertilizant foliar pentru a stimula regenerarea plantelor in urma starii de fitotoxicitate suferita: Terra Sorb Foliar (Terra-Sorb Foliar, 100 ml), 25 ml/10 L apa. Se pot administra 2-3 tratamente la interval de 14 zile.

      # 63387
      0 urează frunze verzi
    • Petre alina
      15 iunie 2020

      Buna ziua, am cumparat un palmier howea forestiana care are aceasta decolorare sub forma de puncte si vine dintr-un lot cu alti palmieri care prezenta decolorare, infestate cu padu hi lanosi dar cel mai ingrijorator, niste picaturi verde inchis pe frunze ca si cum cineva ar fi stropit peste verde cu clor si au ramas doar puncte de culoare.
      Va rog sa ma ajutati, L-am bagat in casa si imi e frica ca imi infesteaza restul plantelor.

      # 63388
      0 urează frunze verzi
    • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
      15 iunie 2020

      Buna ziua, daca palmierul a fost amplasat langa alte plante afectate de paduchi lanosi, atunci cel mai indicat este sa eliminati frunzele afectate si sa aplicati preventiv tratamentul impotriva acestor daunatori (inclusiv pe plantele din vecinatatea acestuia). Astfel, se recomanda aplicarea a 2-3 tratamente, prin alternarea de substante diferite, la intervale de 7 zile:
      Movento (Movento 100 SC, 7.5 ml), 7,5 ml/6 L apa.
      Mavrik (Mavrik 2 F, 5 ml ), 5 ml/10 L apa.
      Ulterior, la 10-12 zile dupa incheierea tratamentelor, este indicat sa ii aplicati un ingrasamant special pentru palmieri (Ingrasamant palmieri si plante interior Hauert, 1 litru), o data pe saptamana. Pentru mai multe informatii despre ingrijirea corespunzatoare a palmierilor, accesati linkul catre articolul de pe blog: Palmieri, informatii si sfaturi de ingrijire.

      # 63390
      0 urează frunze verzi
Vezi 3 fire de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail și prin notificare (în aplicație) când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

ÎNCEPE O DISCUȚIE DESPRE
Palmieri

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi