patare frunze capsuni dupa tratament cu NPK

Acest subiect conține 5 răspunsuri are 2 voci și a fost actualizat ultima dată de  Tom Botanistul 5 mai 2016 la 5:17 pm.

 • Autor
  Mesaje
 • 5 Răspunsuri
 • #5851 Răspuns
  mihaela

  la capsunii soiul Elegance plantati in toamna a aparut ceva pe frunze.eu am facut zilele trecute si o fertigare cu npk 15:15:15.si acum nu-mi dau seama daca este vreo patare sau am scapat prea mult npk.va multumesc.

 • #5858 Răspuns
  Tom Botanistul

  In principiu, aceste arsuri apar in momentul in care ingrasamintele de tip NPK iau contact cu frunzele ude. Daca ar fi fost prea mult NPK la radacina, planta se usca sau intra in declin complet.

 • #5876 Răspuns
  mihaela

  Specific ca fertigarea s-a facut normal prin furtune.in aceasta sola am elegance si camarosa.aceasta patare a aparut doar la elegance si chiar nu stiu ce sa-i fac.

  • #5901 Răspuns
   Tom Botanistul

   Intr-adevar, este neobisnuit deoarece simptomele apar doar la Elegance si nu si la Camarosa. Elegance este rezistent la temperaturile scazute, iar daca ar fi fost acarieni ar fi atacat ambele soiuri. Puteti aplica totusi un acaricid ca Nissorun (http://www.botanistii.ro/nipponsoda-nissorun-10-wp.html).

 • #14071 Răspuns
  Lungu Marius

  Ma intereseaza si pe mine un ingrasamant foliar pe baza de fosfor pentru a stimula inflorirea la capsun.


N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin email când apare un răspuns nou.

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Sunt de acord cu Politica de Confidențialitate.
Adaugă răspunsul tău:
Informația ta:Mărimea maximă a documentului este 5000 KB.Adaugă fișier<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre> <em> <strong> <del datetime=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">