Vezi 1 fir de răspunsuri
    • Capota
      12 septembrie 2023
      4 urează frunze verzi

      Capsun, insecte pe fructe

      Am identificat Insectele din imagini in cultura de căpșuni! Cea cenușie bănuiesc ca este o ploșniță dar cea colorata nu știu ce ar putea fi! Cele colorate sunt multe și cred ca pierderile cauzate de ele sunt foarte mari. Va rog după identificare sa mi recomandați un tratament eficient! Menționez ca acum 2 ani am pus între biloanele culturii de căpșuni paie de ovăz….posibil ca de atunci sa se fi înmulțit! Acum sunt foarte multe!

      # 184632

      1 Răspuns

      Răspunde
    • Ela Botanista | Ajutor in gradinaSPECIALIST
      13 septembrie 2023

      Buna ziua. Insectele din prima fotografie par sa apartina familiei Rhyparochromidae (cel mai probabil Beosus quadripunctatus). Aceste insecte se hranesc preponderent cu semintele diferitelor plante si buruieni. Intrucat daunele nu sunt semnificative, nu este necesara aplicarea unui insecticid.
      In cea de-a doua fotografie, este prezenta o specie de plosnita. In catalogul nostru de produse, singurul insecticid omologat pentru capsun, care are in spectrul sau de combatere si plosnitele, este: Mavrik 2 F, 5 ml , in doza de 5 ml/10 L apa. Este important sa respectati timpul de pauza intre tratament si momentul recoltarii fructelor, in acest caz: 14 zile.
      Dupa efectuarea tratamentului cu insecticid, puteti avea in vedere si aplicarea unui ingrasamant care stimuleaza cresterea plantelor, facandu-le mai putin susceptibile la boli si la atacul daunatorilor: AMN Fusek, 500 ml, aplicat prin pulverizare, conform recomandarilor de pe eticheta.

      # 184653
      0 urează frunze verzi
Vezi 1 fir de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail și prin notificare (în aplicație) când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

capsun-cultivare-ingrijire
ÎNCEPE O DISCUȚIE DESPRE
Capsun

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi