Vezi 1 fir de răspunsuri
    • Marieta banyik
      28 mai 2023
      4 urează frunze verzi

      Orhidee – frunzele care ies sunt bolnave și patate

      Bună ziua! Am 25 orhidee și în urma cu 5 luni a apărut pe frunze și tije un clei, am întrat pe internet sa ma documentez și am înțeles ca se polenizarea și nu este o boala grava am respectat indicațiile și le-am șters cu apa după care au căzut toate florile, iar acum de o luna frunzele micuțe care cresc ies pătate și bolnave. Va rog cine știe și cine are cunoștințe sa ma ajute cum pot salva florile.

      # 168438

      3 Răspunsuri

      Răspunde
    • Ela Botanista | Ajutor in gradinaSPECIALIST
      29 mai 2023

      Buna ziua. Pentru a va putea ajuta cu o recomandare, va rugam sa ne oferiti mai multe informatii despre plante: care sunt conditiile de mediu din incinta (lumina, temperatura, umiditate)? Cat de des le udati si cum se realizeaza udarea? Ghivecele prezinta orificii pentru drenaj? Ce tip de orhidee sunt? Ati efectuat tratamente sau ati aplicat diverse produse prin pulverizare? Ati administrat ingrasamant? Se observa prezenta vreunui daunator (verificati cu atentie, inclusiv partea inferioara a frunzelor afectate) sau simptome de afectiune (pulberi, depuneri etc)?

      # 168735
      0 urează frunze verzi
      • Narieta Banyik
        31 mai 2023

        Bună ziua, orhideelel le am de cativa ani si nu am avut probleme cu ele pana acum. Florile sunt ținute pe pervaz la geam sunt stropite periodic cu fertilizator, au toate condițiile de menținere dar din păcate de când a apărut cleiul acela pe ele gen polenizarea au început sa facă probleme. Nu știu cum le spune la tipul de floare dar sunt cele obișnuite care se găsesc în toate magazinele.

        # 168999
        0 urează frunze verzi
        • Ela Botanista | Ajutor in gradinaSPECIALIST
          31 mai 2023

          Simptomele aparute pe noile frunze sunt similare cu cele provocate de atacul daunatorilor (posibil tripsi sau acarieni, greu vizibili cu ochiul liber). In acest caz, pentru siguranta, puteti avea in vedere efectuarea unui tratament cu un insecticid-acaricid precum: Vertimec 1.8 EC, 10 ml. in doza de 5 ml/10 L apa, aplicat prin pulverizare uniforma pe frunze. In solutia de stropit este indicat sa adaugat si un adjuvant precum: Break Thru S 240, 2 ml, in doza de 2 ml/10 L. Este important sa preparati un volum de solutie corespunzator unui singur tratament (respectand dozajul mentionat), deoarece amestecul deja preparat nu are o valabilitate mai mare de 24 ore.
          La 10-12 zile de la efectuarea tratamentului fitosanitar, pentru a sprijini vitalitatea si cresterea orhideelor, se recomanda administrarea regulata a unui ingrasamant special formulat pentru aceste specii: Orhidee NT, 500 ml, direct prin pulverizare, conform recomandarilor de pe eticheta.
          In plus, pentru informatii detaliate referitoare la ingrijirea orhideelor, va rugam sa consultati si articolul nostru: Orhidee, informatii si sfaturi de ingrijire.

          # 169251
          0 urează frunze verzi
Vezi 1 fir de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail și prin notificare (în aplicație) când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

ÎNCEPE O DISCUȚIE DESPRE
Orhidee

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi