Vezi 3 fire de răspunsuri
    • Dragos
      5 ianuarie 2021
      0 urează frunze verzi

      musculite / gandacei Palmier Areca si jumatate uscat

      Buna ziua si La multi ani!

      Va solicit ajutorul aici in legatura cu un palmier de areca, care a inceput sa se usuce jumatate din el, brusc, intr-o luna de zile.
      Mentionez ca fix acum o luna i-am schimbat pozitia ca sa pun bradul in locul lui si de atunci a inceput sa se usuce mult din el.
      (temperatura camerei in medie 21 grade (pus langa un perete exterior care era probabil mai rece, ferit de calorifer, dar in loc usor umbros)

      totodata in ultima luna de zile am cam exagerat cu udatul la el, iar astfel tulpinile au inceput sa putrezeasca si astfel se desprindeau foarte usor din pamant, asa ca il udam cam 1 data pe saptamana sau la 10 zile cu 0.5l apa)

      Astazi cand l-am pus la locul lui si am indepartat frunzele uscate am observat in pamant ca exista foarte multe musculite sau gandacei pe care nu am reusit sa ii identific nici ca cei lanosi sau testosi (din ce am mai citit pe aici)

      Nu ma pricep dar as aprecia daca ma puteti ajuta sa il salvez.
      (Menionez ca ieri a fost udat de aceea este ud pamantul)

      Las aici un video unde se poate observa mai clar tipul daunatorului, iar pozele atasate cu starea palmierului
      [VIDEO]: https://imgur.com/kuiD7sP

      Va multumesc!

      # 63636
    • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
      5 ianuarie 2021

      Buna ziua, din informatiile descrise de dumneavoastra, pare ca va confruntati cu musculita neagra, ale carei larve se dezvolta in substratul plantelor de apartament, in conditii de umiditate ridicata. In catalogul nostru, nu avem un produs care sa actioneze si impotriva larvelor din substrat, insa in cazul adultilor este indicata aplicarea unui insecticid, prin pulverizare, precum Mavrik 2 F, 5 ml , 5 ml/10 l apa. Cu solutia preparata se va pulveriza lamaiul si se va pulveriza usor si substratul de la suprafata ghiveciului. Totusi, fiind un insecticid ce actioneaza si prin contact, insectele trebuie sa se aseze pe frunzele tratate, pentru a avea efectul dorit. De asemenea, pentru capturarea adultilor este indicata si utilizarea unei capcane adezive precum Butterfly Guard, set 10 bucati sau Capcana Adeziva Insecte Interior si Gradina Farbpapier. La 10-14 zile dupa incheierea tratamentului cu insecticid, pentru a stimula regenerarea palmierului, ii puteti administra regulat un ingrasamant special pentru plante verzi de interior: Ingrasamant Organic Plante Interior Zimmerpflanzen, 350 ml
      In continuare, se recomanda udarea palmierului la intervale mai mari, lasand substratul sa se usuce in profunzime intre udari. Mai multe informatii despre ingrijirea palmierilor puteti regasi in articolul nostru: Palmieri, informatii si sfaturi de ingrijire.

      # 63641
      0 urează frunze verzi
    • Bianca
      22 februarie 2021

      Bună ziua, am un palmier Areca (nu sunt sigura dacă asta este denumirea) la care în urma cu o săptămână, când am vrut sa-l ud au apărut la suprafața gandacei mici albi…după câteva zile au apărut și niște viermișori albi. Am scos afara palmierul pentru ca mi-era teama de acele insecte. Din păcate vad ca frunzele se usucă, se strâng și nu mai sunt de culoare verde, pare ca se fac maronii. Este de la frig? Trebuie schimbat substratul? Cum scap de acei gandacei?
      Mulțumesc:(

      # 82031
      0 urează frunze verzi
      • Tom Botanistul, Ajutor in gradinaSPECIALIST
        22 februarie 2021

        Buna ziua, pentru a va putea ajuta, va rugam sa ne oferiti mai multe detalii despre palmier si ingrijirea acestuia. Cand au aparut simptomele respective? Cat de des il udati si cum se realizeaza udarea? I-ati administrat pana acum vreun ingrasamant sau tratament? Il pulverizati regulat cu apa? Care sunt conditiile de mediu din camera respectiva (temperatura, lumina, umiditate)? Ghiveciul in care este amplasat prezinta orificii pentru drenajul apei? Ati observat prezenta daunatorilor pe frunze?

        # 82064
        0 urează frunze verzi
    • Tom Botanistul, Ajutor in gradinaSPECIALIST
      8 iulie 2021

      Buna tuturor! Aceeasi situatie este prezentata mai detaliat intr-o discutie similara in comunitatea noastra: https://www.botanistii.ro/forum/informatii-despre/musculite-mango/. 😉

      # 97495
      0 urează frunze verzi
  • Spațiul pentru comentarii este închis iar cuvintele pot decide să-și ia o pauză, uneori.

    Acesta este momentul potrivit pentru a ne relaxa și a ne bucura de informațiile pe care le-am găsit deja.

Vezi 3 fire de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail și prin notificare (în aplicație) când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

ÎNCEPE O DISCUȚIE DESPRE
Palmieri

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi