Vezi 4 fire de răspunsuri
    • Lia
      7 iunie 2021
      9 urează frunze verzi

      Muscate care nu infloresc

      Am 3 jardiniere de muscate plantate de anul trecut, au stat peste iarna în casa și le am scos din nou pe terasa, de la jumătatea lunii aprilie. Au fost tunse, fertilizate cu îngrășământ special pt muscate și deși au foarte multe frunzulițe noi, nu au inflorit și nici semne de imbobocire nu dau. Nu prezintă niciun semn de boala, frunzele arata f bine și nici dăunători nu se vad. Puteți sa îmi dati un sfat?

      # 90974

      8 Răspunsuri

      Răspunde
    • Tom Botanistul, Ajutor in gradinaSPECIALIST
      7 iunie 2021

      Buna ziua, in primul rand, trabuie sa stiti ca muscatele au cerinte ridicate fata de lumina, mai ales pentru inflorire, de aceea este indicata amplasarea lor in plin soare (in luile cand temperaturile nu sunt foarte ridicate). Totodata, este important modul cum s-au realizat taierile, deoarece este posibil sa fi inlaturat tulpinile florifere. Momentan, daca plantele nu prezinta simptome de boli sau daunatori, daca doriti, puteti suplimenta fertilizarea de baza (cu ingrasamant pentru muscate) cu un ingrasamant organic ce stimuleaza inflorirea: Ingrasamant Organic Inflorire Blütenpracht, 350 ml. Pe viitor, se recomanda ingrijirea plantelor conform cerintelor specifice prezentate si in articolul nostru: Muscata, informatii si sfaturi de ingrijire.

      # 91071
      0 urează frunze verzi
      • Lia
        7 iunie 2021

        Bună ziua!
        Florile sunt amplasate pe terasa deschisa, spre sud, deci beneficiază de lumina din plin. În privința tunsului, am eliminat strict ramificațiile care dădeau semne de uscare. Am sa încerc și cu îngrășământul recomandat. Mulțumesc!

        # 91109
        0 urează frunze verzi
      • CARMEN
        4 august 2021

        Buna ziua
        Muscatele mele sunt cam in aceeasi situatie, adica sunt intr-o perioada in care nu infloresc. Probabil ca este normal sa mai faca si ele o pauza. Cu atat mai mult cu cat le-am aplicat o „ciupire” destul de drastica, prin care am indepartat lastarii subtiri (chiar si cei care dadeau semne ca vor avea boboci). Pentru regenerare. Frunzele mature arata bine, cele mici abia aparute insa am remarcat ca se dezvolta foarte lent. Unele chiar stagneaza.
        Eu le tin pe partea din interior a ferestrei, pana cand va trece perioada de canicula dupa care le voi muta pe pervazul exterior pana la venirea frigului.
        La inceput am folosit ingrasamant special pentru muscate, dupa care l-am inlocuit cu Ingrasamant Organic Inflorire Blütenpracht M-am gandit ca este mai bine sa fie un ingrasamant organic decat chimic.
        Numai ca cel organic inflorire Blütenpracht mi se pare foarte slab. Are un npk destul de mic si desi l-am folosit de cateva ori pana acum, nu am vazut nici un rezultat vizibil. Cum este mai bine sa revin la cel chimic folosit anterior sau sa le alternez pe cele doua?
        O alta varianta posibila ar fi sa folosesc Ingrasamant universal Hauert pe care l-am cumparat recent.
        Care din toate aceste variante vi se pare ca este cea mai buna?
        Va multumesc

        # 102072
        0 urează frunze verzi
    • Beatrice
      29 noiembrie 2021

      Muscata mea Nu a inflorit de mai bine de 3 ani… soare, lumina cat cuprinde… am luat-o inflorita… Nu am taiat nici o crenguta… doar aceea care s-a uscat am crezut ca e ok… help…please

      # 112850
      0 urează frunze verzi
    • Tom Botanistul, Ajutor in gradinaSPECIALIST
      29 noiembrie 2021

      Buna ziua, in acest caz, puteti incerca (incepand din primavara) administrarea unui ingrasamant care sa stimuleze formarea bobocilor florali si inflorirea: Wuxal Ingrasamant pentru Flori Blütenpracht, 1 litru sau Ingrasamant Organic Inflorire Blütenpracht, 350 ml. Acestea se administreaza regulat pe parcursul perioadei de vegetatie, pentru a reimprospata si imbogati solul cu elementele necesare infloririi plantei. Totodata, este important sa urmati si sfaturile mentionate de specialistii nostri in raspunsurile anterioare.

      # 112867
      0 urează frunze verzi
    • Daniela
      14 mai 2023

      Bună ziua,
      Am o muscata care are doar 2 tulpini, ce se tot înalță. O am de câțiva ani, face flori mereu, o data pe creanga din stânga, apoi pe cea din dreapta și tot asa. O țin la geam, la bucătărie, are lumina, căldură, umiditate. Ce pot face sa ii dea alți lăstarilor, mai multe crengi, sa-si faca o coroană bogată ? Mulțumesc anticipat.

      # 165243
      0 urează frunze verzi
Vezi 4 fire de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail și prin notificare (în aplicație) când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

ÎNCEPE O DISCUȚIE DESPRE
Muscata

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi