Vezi 1 fir de răspunsuri
    • Mihaela
      19 august 2020
      4 urează frunze verzi

      Muscate a caror tulpina se innegreste pe interior

      Buna ziua!

      Muscatelor mele li se usuca tulpina, de sus in jos, incepand de la frunzulitele cele mai tinere..pe interior pare ca s-ar umple cu un fel de granule marunte si negre (seamana cu niste seminte); ca si conditii – in jardiniera, pe balcon, soare direct aprox 2-3 h pe zi, restul timpului semiumbra, udate la 2-3 zile; le-a mers foarte bine din primavara pana acum aprox. 1 luna. Infloreste in continuare, apar lastari noi, dar ce as putea face pentru a preveni/trata? Multumesc frumos!

      # 66993

      1 Răspuns

      Răspunde
    • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
      19 august 2020

      Buna ziua, din imaginile atasate, este posibil ca muscatele sa fie afectate de o boala fungica. Se recomanda indepartarea partilor afectate si aplicarea tratamentelor cu fungicide precum Amistar (Amistar, 10 ml ), in doza de 10 ml/10 L apa, aplicat prin pulverizare sau Dithane M 45 (Dithane M 45, 20 g ), in doza de 20 g/10 L apa, aplicat prin pulverizare. Se pot efectua unu-doua tratamente la interval de 5-7 zile, precum si alternarea produselor. De exemplu, daca efectuati primul tratament cu Amistar, urmatorul tratament il puteti efectua cu Dithane, la 5-7 zile fata de primul.
      La 7-10 zile de la efectuarea tratamentelor, pentru a stimula refacerea frunzisului si a ajuta planta sa depaseasca perioada de stres, se poate aplica un ingrasamant foliar precum Terra-Sorb Foliar (Terra-Sorb Foliar, 250 ml), aplicat prin pulverizare in doza 25 ml/ 10 l apa. Se pot efectua doua tratamente la un interval de minimum 14 zile intre ele.
      De asemenea, este indicat ca substratul sa fie fertil si sa aiba o capacitate buna de drenare. Totodata, umiditatea substratului trebuie sa fie moderata, astfel incat acesta sa se pastreze reavan, nu umed, iar ghiveciul sa prezinte orificii pentru drenaj.
      Pentru mai multe detalii legate de ingrijire muscate, puteti accesa articolul nostru (Muscata, informatii si sfaturi de ingrijire).

      # 66995
      0 urează frunze verzi
Vezi 1 fir de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail și prin notificare (în aplicație) când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

ÎNCEPE O DISCUȚIE DESPRE
Muscata

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi