Vezi 2 fire de răspunsuri
    • Ionut
      23 noiembrie 2023
      2 urează frunze verzi

      Murraya, informatii aplicare produse contra paduchelui testos

      Buna ziua. Am o murraya paniculata de câțiva ani de zile. In urma cu 1 an a început sa fie afectată de paduchele testos (am aflat abia zilele trecute cum se cheamă daunatorul). Știind numele, am comandat de la Botanistii Mospilan, Movento, Break thru și Contra X. Insecta a afectat și alte plante din casa… un ficus și un Mango. Le cad frunzele și s-au oprit din dezvoltare. Am înțeles ca trebuie sa amestec in 10L de apa Movento și Break Thru și in alti 10L de apa Mospilan și un alt Break thru.
      Stropesc alternativ la 4-6 zile? Câte stropiri am voie sa fac? După ce scap de insecta,la 4 săptămâni dau cu Contra X și pun Ingrasamant?
      Am înțeles bine?
      Multumesc

      # 194499

      5 Răspunsuri

      Răspunde
    • Tom BotanistulSPECIALIST
      23 noiembrie 2023

      Buna ziua, produsele achizitionate se aplica astfel: primul tratament se recomanda sa se realizeze cu Mospilan 20 SG, 3 g + Break Thru S 240, 2 ml, ambele dizolvate in 10 l apa. Dupa 7 zile de la acest tratament, se efectueaza cel de-al doilea tratament cu Movento 100 SC, 7.5 ml + Break Thru S 240, 2 ml, ambele dizolvate in 10 l apa. Este important ca tratamentele sa se efectueze pe toate plantele din incinta (in general, paduchele testos se camufleaza destul de bine). Substantele se pulverizeaza fin pe plante, atat pe partea superioara si inferioara a frunzelor, cat si pe tulpina. Este indicat sa preparati un volum de solutie corespunzator unui singur tratament (respectand doza), deoarece amestecul deja preparat nu are o valabilitate mai mare de 24 ore. Dupa ce mor, paduchii testosi pot ramane pe tulpina si pe frunze, de aceea este recomandat sa ii indepartati cu ajutorul unui burete umed (la aprox. 5-7 zile dupa cel de-al doilea tratament). La 10 zile dupa cele 2 tratamente (Mospilan 20 SG, 3 g si Movento 100 SC, 7.5 ml) se poate aplica produsul Contra X, 500 ml, prin pulverizare, conform informatiilor de pe eticheta produsului. Din primavara, se pot administra plantelor ingrasaminte conform dozelor si perioadelor inscrise pe eticheta produsului/produselor. Mai multe informatii despre paduchii testosi si combaterea acestora, regasiti in articolul nostru din Comunitatea Botanistii:Paduchii testosi la plantele ornamentale - identificare si combatere.

      # 194511
      0 urează frunze verzi
      • Ionut
        23 noiembrie 2023

        Buna ziua, multumesc frumos pentru recomandare. Din pacate am aplicat deja un tratament cu Movento + Break thru… si am facut amestecul si pentru Mospilan… Va trebui sa arunc toate substantele si sa cumpar altele pentru a 2-a stropire, daca au doar 24h valabilitate de la desigilare. In regula, nu e problema, doar sa scap de paduchele asta testos… Contra X il aplic o singura data pe toate plantele afectate? Multumesc

        # 194514
        0 urează frunze verzi
        • Tom BotanistulSPECIALIST
          23 noiembrie 2023

          Produsul Contra X, 500 ml, se va aplica la 10 zile dupa cele 2 tratamente, apoi, periodic la 4-6 saptamani, conform informatiilor de pe eticheta produsului ( se aplica prin pulverizare, pe ambele parti ale frunzelor, evitand pulverizarea plantelor sub razele directe ale soarelui).

          • Acest răspuns a fost modificat acum 5 luni de către Tom Botanistul.
          # 194523
          0 urează frunze verzi
    • Fechete Ionut
      26 noiembrie 2023

      Salutare tuturor. Nu stiu din ce cauza, dar incep sa cada frunzele ficusului si ale Murrayei in nestire… ce pot sa le fac? Parca e mai grav de cand am stropit 😐 e mai agresiv paduchele testos?

      # 194894
      1 urează frunze verzi
      • Tom BotanistulSPECIALIST
        27 noiembrie 2023

        Buna ziua! Caderea frunzelor este un efect al atacului paduchelui testos. In continuare, se recomada respectarea recomandarilor de mai sus.

        # 195025
        0 urează frunze verzi
Vezi 2 fire de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail și prin notificare (în aplicație) când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

murraya-sfaturi
ÎNCEPE O DISCUȚIE DESPRE
Murraya

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi