Vezi 3 fire de răspunsuri
  3 Răspunsuri
  • BALASA LUCISAN
   27 iulie 2020

   Migdal – fructe afectate

   Am 3 migdali cu varsta de cca 5 ani. In acedst an au aparut pe fructe niste puncte bombate, cleioase, cam de marimea unui bob de piper – mazare care se pare ca se dezvolta si parca ” mananca” din fruct. Am desfacut un fruct afectat in faza incipienta dar nu am gasit niciun vierme sau alte insecte in locul cu pricina.
   In rest, pomiii arata bine.
   Care ar putea fi cauza si cum se poate combate?
   Multumesc!

  • Tom Botanistul, ajutor in gradina
   27 iulie 2020

   Buna ziua, va rugam sa atasati cateva imagini relevante cu intregul pom (fructe, frunze, ramuri). De asemenea, va rugam sa ne dati mai multe detalii despre acesta. Unde este amplasat, care sunt conditiile de mediu (temperatura, lumina, umiditate), la ce interval de timp realizati udarea? Ati efectuat vreun tratament sau ati administrat ingrasamant de curand? Cand a inceput sa prezinte aceste simptome, se observa prezenta vreunui daunator pe planta?

  • Lucian B
   28 iulie 2020

   Buna ziua,

   Pomii sunt amplasati in Constanta, ii ud odata cam de 2 ori pe saptamana, cu tratamente regulate la toata gradina la cca 10-12 zile, inclusiv la 7-8 butuci de vita de vie Incerc pe cat posibil un tratament comun, adecvat perioadei de vegetatie, cu substante achizitionate de la dvs. Ingrasamant am administrat in primavara cam prin mai, la toti pomii din curte.
   Atasez cateva poze suplimentare. (Fructele afectate major prezentate in postarea anterioara au fost indepartate din pomi pentru a nu raspandi boala )
   Multumesc!

  • Tom Botanistul, ajutor in gradina
   28 iulie 2020

   Migdalul din imagine pare a fi afectat de o boala fungica. Puteti efectua tratamente cu fungicid precum Score (Score 250 EC, 2 ml ), in doza de 2 ml/10 L apa, aplicat prin pulverizare. Se pot efectua unu-doua tratamente la interval de 7-10 zile intre ele. Fungicidul Score nu este omologat pentru migdal, de aceea nu se poate preciza un timp de pauza intre ultimul tratament si momentul recoltarii, insa timpul de pauza pentru pomii fructiferi este de 7 zile.
   De asemenea, pentru controlul bolilor si al daunatorilor puteti avea in vedere efectuarea tratamentelor in perioada de repaus vegetativ (Tratamente de iarna cu uleiuri si produse pe baza de cupru).

Vezi 3 fire de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin email când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?

Adaugă răspunsul tău:

Informația ta:


Mărimea maximă a documentului este 5000 KB.
Adaugă fișier