Vezi 3 fire de răspunsuri
    • Iulia
      3 noiembrie 2020
      0 urează frunze verzi

      Maslin in degradare

      Buna seara,
      Am achizitionat un maslin din Grecia, l am mutat intr un ghiveci mai mare, s a adaptat bine si chiar are noi ramuri. De 2 saptamani l am bagat in casa si au inceput sa i cada frunzele si maslinele s au stafidit. Cum il pot ajuta.
      Multumesc

      # 69285

      4 Răspunsuri

      Răspunde
    • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
      3 noiembrie 2020

      Buna ziua. Pentru a va putea ajuta in identificarea problemei, va rugam sa atasati cateva imagini relevante (facute de aprope) cu maslinul.
      De asemenea, va rugam sa ne oferiti mai multe detalii despre maslin: care sunt conditiile de mediu (lumina, temperatura, umiditate). La ce interval de timp realizati udarea? In ce perioada ati adus maslinul si cand a fost transplantat, mai exact? Ati aplicat vreun ingrasamant? Se observa prezenta vreunui daunator pe maslin?

      # 69287
      0 urează frunze verzi
      • Iulia
        4 noiembrie 2020

        Am atasat 2 poze. Vad ca pe masline sunt niste puncte mici. Pe frunze nu se vede nimic. A fost pus in acest ghivechi acum 2 luni , a stat afara si are crengute noi. De 2 saptamani este in casa, intr o camera cu incalzire in pardoseala si o temperatura constanta de 24 grade. Camera nu este f luminoasa pt ca nu prea mai exista soare. Vad acum ca si frunzele de pe crengutele noi au inceput sa se usuce.

        # 69288
        0 urează frunze verzi
    • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
      4 noiembrie 2020

      In urma informatiilor oferite, simptomele par sa indice o reactie la stresul fiziologic cauzat de schimbarea conditiilor de mediu. In locurile in care sunt obtinuti si crescuti, maslinii beneficiaza de conditii diferite fata de cele din tara noastra.
      In acest caz, este indicat sa indepartati fructele, apoi sa aplicati un stimulator de inradacinare, precum Razormin (Razormin, 250 ml), in doza de 3 ml/1 L apa, aplicat prin udare, pentru a ajuta planta sa depaseasca stresul suferit si sa se adapteze mai usor noilor conditii. Se pot efectua 2-3 tratamente, la interval de 10-14 zile.
      Incepand din primavara, pe parcursul perioadei de vegetatie, cand va prezenta cresteri/frunze noi, puteti avea in vedere administrarea unui biostimulator, precum Terra-Sorb Foliar (Terra-Sorb Foliar, 100 ml), in doza de 2,5 ml/1 L apa, aplicat prin pulverizare foliara; se pot efectua 2-3 tratamente la interval de minimum 14 zile intre ele.
      Pentru mai multe detalii legate de cultivare si ingrijire maslin, puteti accesa articolul nostru (Maslin, informatii si sfaturi de ingrijire).

      # 69292
      0 urează frunze verzi
    • Daniel
      10 noiembrie 2020

      Si eu am un maslin adus in această vara din Grecia si de vreo 10 zile odată venirea timpului rece l-am bagat la interior, dar nu intr-o încăpere cu asa mare temperatura, l-am asezat pe hol unde e mai mai racoare si vad ca ii merge foarte bine.
      La dumneavoastră cred că e temperatura prea mare in camera unde îl țineți, tinand cont ca el a stat afara pana acum 2 săptămâni si noaptea era totusi mai rece asta i-a cauzat acest stres.
      Din ce m-am documentat eu, pe perioada iernii, maslinul trebuie tinut la o temperatură nici prea mare, ci undeva intre 15-18 grade si noaptea să nu scadă temperatura sub 8 grade, astfel el intră în perioada de repaus, iar la venirea primăverii va creste si va inflori mult mai viguros.
      Dacă aveți si incalzire in pardoseală, probabil si ghiveciul in care se afla se încălzește si afectează maslinul la radacina, depinde si de umiditatea pamantului si aerului unde se află.
      Verificați să nu fie uscat pământul dar nici imbibat de apă.
      Nici in Grecia acum si pe timpul iernii nu sunt 24 de grade constant.
      Încercați să-l mutați intr-o altă încăpere unde să fie maxim 20 de grade și sa existe puțină variație de temperatură intre noapte si zisi sa fie un loc cu lumina multa, maslinilor le place lumina, soare cat mai mult.

      # 69293
      0 urează frunze verzi
Vezi 3 fire de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail și prin notificare (în aplicație) când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

maslinul-sfaturi-ingrijire-si-cultivare
ÎNCEPE O DISCUȚIE DESPRE
Maslin

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi