Vezi 1 fir de răspunsuri
    • Cristina Stefania
      24 ianuarie 2024
      4 urează frunze verzi

      Maslin, Bubite maro pe tulpina – paduchi testosi

      Buna ziua!

      Ne-am mutat recent și el a început sa își piardă frunzele, când m-am uitat mai atent și am observat o mulțime de astfel de bubițe.

      M-ați putea îndruma ce as putea face ca sa îl repun pe picioare?
      Mentionez ca a fost foarte bogat in frunze și a înflorit doi ani la rând, e o diferenta uriașă.

      An rupt o bubiță și in interior arata ca o spuma alba, uscata, nu par a fi vreo insecta iar pe tulpina a rămas o urma alba.

      Aștept sfaturi și va mulțumesc!

      # 203802

      1 Răspuns

      Răspunde
    • Ela Botanista | Ajutor in gradinaSPECIALIST
      25 ianuarie 2024

      Buna ziua. In imaginea atasata se poate observa prezenta unor paduchi testosi, cel mai probabil specia Saissetia oleae (Paduchii testosi la plantele ornamentale - identificare si combatere).
      In primul rand, se recomanda indepartarea frunzelor puternic afectate, precum si a daunatorilor observati, pe cat posibil. Ulterior, pentru combaterea paduchilor testosi aflati in diferite stadii de dezvoltare, se recomanda aplicarea unor tratamente cu insecticide precum Movento 100 SC, 7.5 ml si Mospilan 20 SG, 3 g, prin alternare. Mai precis, primul tratament se recomanda a fi efectuat cu Movento 100 SC, 7.5 ml, in doza de 7,5 ml/10 L apa, iar dupa 7 zile poate fi aplicat tratamentul cu Mospilan 20 SG, 3 g, in doza de 3 g/10 L apa. Pentru a spori eficacitatea insecticidelor, este recomandat sa adaugati in solutia de stropit un adjuvant precum Break Thru S 240, 2 ml, in doza de 2 ml/10 L. Pulverizati solutiile cat mai fin, astfel incat sa se realizeze o distribuire cat mai uniforma a acestora pe planta, atat pe partile inferioare si superioare a frunzelor, cat si pe tulpina (Pulverizator manual Volpi TECH1). Dupa ce mor, acesti daunatori pot ramane pe tulpina si pe frunze, de aceea, este recomandat sa indepartati exemplarele ramase cu ajutorul unui burete umed.
      Ulterior, dupa 7-10 zile de la incheierea tratamentelor, pentru a sustine regenerarea plantelor dupa conditiile de stres suferite, puteti avea in vedere aplicarea unui ingrasamant precum Contra X, 500 ml, conform recomandarilor din descrierea produsului. Incepand din primavara, precum si pe parcursul perioadei de vegetatie, puteti avea in vedere administrarea regulata a unui ingrasamant cu efect de vitalizare a plantelor, precum AMN Powerfertiliser, 500 ml sau Ingrasamant Organic Plante Interior Zimmerpflanzen, 350 ml, conform instructiunilor din descrierea produsului ales.

      # 203827
      0 urează frunze verzi
Vezi 1 fir de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail și prin notificare (în aplicație) când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

maslinul-sfaturi-ingrijire-si-cultivare
ÎNCEPE O DISCUȚIE DESPRE
Maslin

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi