Vezi 2 fire de răspunsuri
    • BEURAN SANDA
      20 octombrie 2020
      0 urează frunze verzi

      mandevilla Sundaville atacata de daunatori – paduchele lanos

      Buna ziua,
      am 2 plante Mandevilla cumparate in acest an, in luna mai, pe care le-am tinut pana acum pe balcon, in semi-umbra. Le-am udat conform instructiunilor si au crescut f mult (aprox.2 metri) din luna mai si pana azi. Am insa o mare problema cu acest daunator care o ataca si care este sub forma unei substante albe, lipicioase. Am incercat pana acum sa o spal si sa o curat cu o vata, i-am aplicat si o infuzie facuta din ardei iute, dar nu am obtinut nici un rezultat.
      Va rog sa ma sfatuiti ce sa cumpar ca sa o pt ingrijii asa cum trebuie.
      Va multumesc pentru raspuns si pentru tot ceea ce faceti pentru noi.
      Cu stima,
      Sanda Beuran

      # 69263

      3 Răspunsuri

      Răspunde
    • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
      20 octombrie 2020

      Buna ziua, acestea sunt atacate de paduchele lanos. Pentru combatere, se recomanda efectuarea tratamentelor cu insecticide precum Mavrik (Mavrik 2 F, 5 ml ), 5 ml/10 L apa sau Movento (Movento 100 SC, 7.5 ml), 7,5 ml/10 L apa. Acestea se alterneaza. Mai exact, primul tratament se efectueaza cu Mavrik si dupa 7 zile se va aplica Movento. De asemenea, pentru a spori eficacitatea insecticidelor, este indicata si adaugarea in solutiile recomandate, a unui adjuvant precum Break-Thru (Break Thru S 240, 2 ml), se dizolva 2 ml/10 L apa. Pulverizati solutia cat mai fin, astfel incat sa se realizeze o distribuire cat mai uniforma a acesteia pe planta, atat pe partea inferioara, cat si pe partea superioara a frunzelor.
      La 7-10 zile de la efectuarea tratamentelor, este indicat sa folositi un produs pentru intretinere precum Biplantol Contra X (Contra X, 500 ml), aplicat direct prin pulverizare. Sustine regenerarea plantelor dupa anumite conditii de stres, ori daca au suferit atacuri ale daunatorilor.
      Mai multe informatii despre acest daunator se regasesc si in articolul urmator: Paduchele lanos la plantele de apartament - identificare si combatere.

      # 69268
      0 urează frunze verzi
    • BEURAN SANDA
      1 iulie 2021

      Buna ziua, revin cu rugamintea de a ma ajuta sa salvez cele 2 plante Mandevilla pe care le am pe balcon. Am facut tratamentele recomandate de Dvs.(Mavrik, Movento, Break Thrugh si Biplantol) de mai multe ori, dar paduchele lanos revine la o perioada f scurta dupa tratamente ….aprox dupa 2 saptamani. Pur si simplu nu stiu ce sa mai fac, pentru ca nu mi se pare normal ca sa fac tratamente incontinuu. Va rog sa imi recomandati un alt tip de tratament, poate reusesc sa imi salvez plantele. Atasez o poza cu plantele afectate.
      Astept raspunsul Dvs si va multumesc,
      Sanda Beuran

      # 95080
      0 urează frunze verzi
      • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
        1 iulie 2021

        Buna ziua, in acest caz, pentru a alterna, se recomanda efectuarea a 1-2 tratamente, la interval de 7-10 zile, cu un insecticid precum: Mospilan 20 SG, 3 g, se dizolva 3 g/10 L apa, impreuna cu adjuvantul Break Thru S 240, 2 ml. Este important de mentionat ca, dupa incheierea tratamentelor, acestia pot ramane pe planta chiar daca mor, de aceea, ulterior, se pot indeparta cu o laveta umeda.
        In plus, pe parcursul perioadei de vegetatie, puteti avea in vedere si administrarea regulata, a unui ingrasamant foliar, ce are rolul si de a mentine daunatorii la distanta, precum: AMN Fusek, 500 ml, insa, nu avem informatii exacte despre modul in care actioneaza in cazul paduchelui lanos.

        # 95662
        0 urează frunze verzi
Vezi 2 fire de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail și prin notificare (în aplicație) când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

plante-ornamentale-interior-ingrijire
ÎNCEPE O DISCUȚIE DESPRE
Plante Ornamentale de interior

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi