Vezi 2 fire de răspunsuri
    • Loredana
      29 martie 2023
      6 urează frunze verzi

      Magnolie – sfaturi legate de taieri

      Am cumparat o tufă de magnolie ,de trei ani o am deja în curte.Aș dori să -i tai din ramurile subțiri și să rămân cu cele 4 ramuri principale,ptr.că este înghesuită de atâtea rămurele.Am vreo șansă să mai iasă tip copac,am vazut într-o curte exact aceeași magnolie șî pornită cu trei ramuri groase de la bază.Nu vreau să intervin și să greșesc, apoi să o pierd.j

      # 158743

      3 Răspunsuri

      Răspunde
    • Ela Botanista | Ajutor in gradinaSPECIALIST
      30 martie 2023

      Buna ziua. Exista numeroase specii si varietati de magnolia, unele avand port de arbore, altele crescand in mod obisnuit cu mai multe tulpini (multitulpinal), in forma unor tufe. Magnolia nu necesita de regula taieri, acestea se realizeaza doar daca se doreste redimensionarea coroanei sau eliminarea partilor uscate (in acest caz se utilizeaza instrumente bine ascutite si dezinfectate in prealabil – Foarfeca Power Pruner). In plus, trebuie sa aveti in vedere faptul ca magnoliile se recupereaza relativ greu dupa taieri – pot aparea leziuni care se cicatrizeaza greu si care permit patrunderea agentilor patogeni si a daunatorilor.
      Legat de magnolia din fotografii, mentionam faptul ca stratul de pietris de la baza tulpinii pastreaza umiditatea constant ridicata a solului, favorizand astfel activitatea agentilor fitopatogeni, fiind indicata indepartarea acestuia. Terenul din jurul plantelor trebuie mentinut afanat si lipsit de vegetatie, materiale sau obiecte diverse. Mai multe informatii despre speciile de magnolie, precum si particularitatile de crestere sunt prezentate in articolul urmator: Magnolia, informatii si sfaturi de ingrijire. De asemenea, pentru asigurarea unei cresteri viguroase si sanatoase, puteti avea in vedere planul de fertilizare orientativ de pe blogul nostru: Plan Fertilizare Arbori si Arbusti Ornamentali.

      # 158788
      0 urează frunze verzi
    • Luminita Neațu
      27 aprilie 2023

      Bună ziua!Am cumpărat magnolia aceasta..este normal cum arată s-au este o mare țeapă…mulțumesc frumos!

      # 161860
      0 urează frunze verzi
      • DoruCunoscător
        27 aprilie 2023

        Buna ziua, acolo magnolia pare a fi altoita recent, desi eu stiu ca e o practica de inmultire mai putin comuna la speciile astea. Nu trebuia sa dati jos bandajul acela, asa poate ar mai fi avut sanse de prindere, daca l-ati luat din surse sigure si a fost altoit cum trebuie (cine stie ce practici mai sunt si nu stim inca de ele). Acum nu prea mai are sanse, dar puteti totusi sa il bandajati inapoi si sa il plantati, poate-poate, cine stie… Succes! Si, foarte important, data viitoare luati doar daca aveti incredere in cei care vand.

        # 161932
        0 urează frunze verzi
Vezi 2 fire de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail și prin notificare (în aplicație) când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

magnolia-sfaturi-ingrijire
ÎNCEPE O DISCUȚIE DESPRE
Magnolia

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi