Vezi 2 fire de răspunsuri
    • Cristina
      19 martie 2024
      4 urează frunze verzi

      Magnolia, radacini superficiale

      Bună ziua! Am pus margini magnoliei și am observat ca atunci când am săpat 10 cm în jurul ei(ca să pot băga bordurile în pământ), rădăcinile ei erau destul la suprafață. Este ceva normal? O am plantată de 3 ani și face din ce în ce mai puțini boboci. Trebuie să o plantez din nou, mai adânc?

      # 214240

      3 Răspunsuri

      Răspunde
    • Tom BotanistulSPECIALIST
      19 martie 2024

      Buna ziua. Radacinile plantei sunt normale, aceasta specie utilizeaza elementele nutritive din stratul superior al solului. Deranjarea radacinilor si plantarea mai adanca pot stopa procesul de crestere a plantei, ducand chiar la deprecierea acesteia. In cazul de fata, pentru a reduce stresul suferit in urma dezgropaparii radacinilor puteti avea in vedere administrarea, prin udare, a 2-3 tratamente cu un produs precum AMN BonaVita, 500 ml. Acesta este ingrasamant natural care contribuie la imbunatatirea calitatii solului, sprijina dezvoltarea radacinilor si mareste rezistenta plantei la factorii de stres. Pentru a stimula cresterea optima a magnoliei, la 10-14 zile de la finalizarea ultimului tratament cu produsul AMN BonaVita, 500 ml, este indicata administrarea unui ingrasamant precum Ingrasamant Manna Bio Spezial, 1 kg, care prezinta un raport echilibrat de nutrienti. Acesta are un continut ridicat de materie organica care favorizeaza formarea humusului in sol. Produsul se aplica prin incorporare, in stratul superficial al solului, in doza de 80-100 g/mp, conform informatiilor din descrierea produsului. Mai multe informatii cu privire la ingrijirea speciei regasiti in articolul din Comunitatea Botanistii: Magnolia, informatii si sfaturi de ingrijire.

      • Acest răspuns a fost modificat acum O lună, O săptămână de către Tom Botanistul.
      # 214265
      0 urează frunze verzi
    • Cristina Enache
      6 aprilie 2024

      Am o magnolie matura dar nu a înflorit niciodată,are și soare și semiumbră.
      Oare ce are?ce as putea sa fac sa infloreasc

      # 217913
      1 urează frunze verzi
      • Tom BotanistulSPECIALIST
        8 aprilie 2024

        Buna ziua. Inflorirea magnoliilor depinde de regula de numerosi factori de mediu (calitatea solului, temperaturi, vant, precipitatii, lumina), factori de ingrijire (udare, fertilizare, afanarea solului etc.) si inzestrare gentica. Astfel, se recomanda mentinerea unor conditii optime de crestere si ingrijire conform informatiilor din articolul nostru din Comunitatea Botanistii (Magnolia, informatii si sfaturi de ingrijire) si administrarea la sol a unui ingrasamant cu efect de revitalizare a sistemului radicular si de stimulare a cresterii sanatoase, precum Ingrasamant Arbori si Arbusti Manna, 1 litru sau Ingrasamant Manna Bio Spezial, 1 kg, administrat conform instructiunilor din descrierea produsului ales. Intrucat diferentierea mugurilor floriferi are loc intotdeauna in anul precedent infloririi, asigurarea necesarului de nutrienti este importanta de-a lungul intregii perioade de vegetatie. Pe langa fertilizarea regulata la nivelul radacinii, puteti avea in vedere aplicarea regulata a unui ingrasamant cu continut optim de micro-nutrienti si fier-chelat, cu efect de sporire a cresterii si dezvoltarii optime a magnoliei: AMN Optiferrum, 500 ml, prin pulverizare foliara, conform instructiunilor din descrierea produsului.

        • Acest răspuns a fost modificat acum 2 săptămâni, 5 zile de către Tom Botanistul.
        # 218020
        0 urează frunze verzi
Vezi 2 fire de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail și prin notificare (în aplicație) când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

magnolia-sfaturi-ingrijire
ÎNCEPE O DISCUȚIE DESPRE
Magnolia

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi