Vezi 1 fir de răspunsuri
    • Erika
      27 martie 2023
      1 urează frunze verzi

      Magnolia grandiflora cu frunze depreciate

      Buna ziua,
      Am plantat si eu anul trecut o Magnolie grandiflora, iar anul acesta pare ca nu e in regula. Mi s-a recomandat sa ii pun Osmocote, insa e enorm de scump acel tratament si as iesi mai ieftin daca iau alta magnolie :)). Oare m-ati putea ajuta, va rog, cu o recomandare de tratament sa incerc sa o salvez?
      Mentionez ca nu i-am aplicat niciun tratament si nu a fost udata in exces. Am udat-o la plantare, iar apoi cumva cand a fost nevoie. Anul acesta am udat-o de 2 ori, deoarece au fost destule ploi in zona Timis.
      Am vazut ca pentru ceva asemanator s-a recomandat Amistar, AMN Activ BIO și ingrasamant organic inlflorire, insa nu sunt sigura daca e aplicabil si la mangnolia mea.
      Va rog, daca se poate, sa ma ajutati cu un raspuns.

      Multumesc frumos!

      # 158340

      2 Răspunsuri

      Răspunde
    • Ela Botanista | Ajutor in gradinaSPECIALIST
      27 martie 2023

      Buna ziua. Deprecierea magnoliei poate avea la baza numerosi factori biotici si abiotici, dintre care se aminteste stresul suferit la plantare si la schimbarea brusca a conditiilor de mediu, temperatura si umiditatea neadecvata (oscilatii de temperatura), expunerea magnoliei la vant etc. De moment, se recomanda indepartarea frunzelor (si a portiunilor de planta puternic afectate, daca este cazul), cu ajutorul unor instrumente bine ascutite si dezinfectate in prealabil (ex. Foarfeca Power Pruner). Ulterior, avand in vedere perioada in care ne aflam si starea plantei, se recomanda efectuarea unui tratament pe baza de cupru, cu un fungicid precum Champ 77 WG, 20 g, in doza de 20 g/10 L apa, conform instructiunilor de pe eticheta. Solutia se pulverizeaza cat mai fin (Pulverizator manual Volpi TECH1), astfel incat sa se realizeze o distribuire cat mai uniforma a acesteia pe planta, atat pe frunze, cat si pe tulpina si ramuri. Informatii despre aplicarea tratamentelor fitosanitare in conditii optime puteti regasi in articolul nostru: Tratamente fitosanitare - Protectia mediului si a muncii.
      De asemenea, se recomanda afanarea usoara a solului de la baza magnoliei, respectiv pastrarea unei portiuni de teren permanent afanat in jurul acestora. Intrucat activitatea si propagarea agentilor fitopatogeni este stimulata de umiditatea ridicata si constanta a solului, udarea se recomanda a fi efectuata exclusiv la nivelul solului, in functie de temperaturile inregistrate si de precipitatiile cazute, doar atunci cand solul este uscat la suprafata. Ingrasamantul AMN Natural Activ-Bio, 1.5 kg, metionat de dvs., are efect de imbunatatire a calitatii solului si de revitalizare a sistemului radicelar, fiind astfel recomandat in cazul de fata. Se administreaza dupa afanarea prealabila a solului, prin imprastiere in jurul plantei, incorporare usoara in sol, urmat de udare, conform recomandarilor din descrierea produsului.
      Ulterior, dupa ce starea magnoliei se imbunatateste si apar frunze noi, puteti avea in vedere aplicarea regulata a unui ingrasamant ce sprijina sanatatea si vitalitatea plantelor, precum Vital NT, 250 ml, prin pulverizare foliara, la intervale de 2-4 saptamani, conform instructiunilor din descrierea produsului.
      Pentru mai multe informatii detaliate despre produsele necesare unei fertilizari echilibrate, pe parcursul unei perioade de vegetatie, va rugam sa consultati si articolul nostru: Plan Fertilizare Arbori si Arbusti Ornamentali. In continuare, se recomanda respectarea conditiilor generale de ingrijire, detaliate in articolul nostru: Magnolia, informatii si sfaturi de ingrijire. Avand in vedere starea actuala a magnoliei si cele mentionate, nu se poate preciza cu exactitate evolutia acesteia pe viitor.

      # 158413
      0 urează frunze verzi
      • Erika
        28 martie 2023

        Buna ziua,

        Va multumesc foarte mult pt toate explicatiile si informatiile. Voi incerca sa o salvez, sper sa reusesc.

        Zi frumoasa!

        # 158484
        0 urează frunze verzi
Vezi 1 fir de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail și prin notificare (în aplicație) când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

magnolia-sfaturi-ingrijire
ÎNCEPE O DISCUȚIE DESPRE
Magnolia

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi