Vezi 1 fir de răspunsuri
    • Aura
      9 iunie 2022
      2 urează frunze verzi

      Magnolia cu frunze depreciate, patate dupa plantare

      Buna ziua, am plantat acum 2 saptamani copacelul si am observat aceste pete pe spatele frunzei ; mentionez ca este pozitionata in plin soare si este udata moderat la 2-3 zile; de la plantare si pana acum a pierdut frunze insa au aparut si unele noi;
      Am primit recomandare ptr folosirea urmatoarei scheme: Faster+ Breack Thru+ Mospilan+ Polyram+ Chorus 50 la 10 l apa insa as dori sa stiu daca putem aplica la aceste temperaturi ( 24-26 grade).
      Multumesc!

      # 130663

      1 Răspuns

      Răspunde
    • Ela Botanista | Ajutor in gradinaSPECIALIST
      10 iunie 2022

      Buna ziua. In general, aplicarea tratamentelor fitosanitare se recomanda a fi efectuata aunci cand temperaturile inregistrate sunt de cca. 12-20°C. De regula, pentru evitarea oricaror riscuri de diminuare a eficacitatii produselor sau de aparitie a unor fenomene de fitotoxicitate, este indicata aplicarea individuala a produselor de protectia plantelor sau reducerea la minimum a numarului de componente din amestec. In general, substantele incompatibile in amestec (numele substantei active sau pH-ul acesteia) sunt mentionate pe ambalaj. Totusi, in cazul oricarui amestec, pentru a stabili compatibilitatea, trebuie sa aveti in vedere efectuarea unui microtest de compatibilitate fizico-chimica intr-un volum restrans de apa, inaintea utilizarii amestecului de produse. Nu folositi amestecul daca produsele reactioneaza intre ele, daca au loc depuneri, daca se formeaza un precipitat sau o spuma persistenta etc.
      In plus, trebuie sa aveti in vedere faptul ca magnolia a fost plantata recent, in timpul sezonului de vegetatie, iar succesul plantarii va fi vizibil abia pe parcursul sezonului de vegetatie. Astfel, magnolia prezinta in momentul actual sensibilitate ridicata la actiunea diversilor factori biotici si abiotici destabilizatori. De aceea, se recomanda ingrijirea adecvata a magnoliei, conform celor descrise in articolul nostru: Magnolia, informatii si sfaturi de ingrijire si efectuarea unor tratamente strict pentru simptomele aparute (caracteristice unor boli fungice). In cazul in care nu observati prezenta unor daunatori (inclusiv larve, orificii, panze foarte fine etc.), se recomanda indepartarea frunzelor puternic afectate, urmata de efectuarea a doua tratamente, cu un fungicid sistemic cu spectru mai larg de combatere, precum Amistar, 10 ml, in doza de 10 ml/10 L apa, la interval de 7-10 zile, aplicat prin pulverizare foliara. Pulverizati solutia cat mai fin, astfel incat sa se realizeze o distribuire cat mai uniforma a acesteia pe plante, atat pe frunze, cat si pe tulpini. Mai multe informatii despre aplicarea tratamentelor fitosanitare in conditii optime puteti regasi in articolul nostru (Tratamente fitosanitare - Protectia mediului si a muncii).
      Simultan cu efectuarea tratamentului foliar, se recomanda administrarea la sol a unui ingrasamant cu efect de stimulare a inradacinarii, imbunatatire a calitatii solului, respectiv crestere a rezistentei magnoliei, precum AMN Nordalge, 500 ml sau AMN BonaVita, 500 ml, prin udare la radacina, conform instructiunilor din descrierea produselor. In plus, la 10-14 zile de la finalizarea tratamentelor foliare cu fungicid, se poate aplica un ingrasamant foliar ce stimuleaza regenerarea plantelor dupa anumite conditii de stres, precum Regenerare Plante Ackerschachtelhalm RTU, 500 ml, conform instructiunilor din descrierea produsului. Ulterior, administrarea ingrasamintelor poate fi continuata regulat.
      Avand in vedere aspectul magnoliei din fotografii si aspectele mentionate, nu se poate preciza cu exactitate evolutia pe viitor al acestui exemplar.

      # 130694
      0 urează frunze verzi
Vezi 1 fir de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail și prin notificare (în aplicație) când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

magnolia-sfaturi-ingrijire
ÎNCEPE O DISCUȚIE DESPRE
Magnolia

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi