Vezi 1 fir de răspunsuri
    • Sebastian Telecan
      24 ianuarie 2023
      5 urează frunze verzi

      Leylandii plantati in toamna – schimbarea culorii

      Buna seara,

      La final de noiembrie am plantat 55 de leyilandii (2 tipuri): (i) 20 de 1,5m cumparati la ghiveci si (ii) restul de la o pepiniera locala din TM care mi i-a adus cu balot de pamant, mai mari, sanatori si vigurosi decat cei din ghiveci. Dupa vreo 2 sapamani, in urma citirii mai multor discustii din aceasta comunitate am cumparat si ANM Bonamvita de 500 ml ca sa-i ajut la formarea radacinilor. Totul a fost in regula. La inceput de noiembrie am pus la baza lor mulci cumparati de la dedeman (m-am gandit ca ii protejeaza contra frigului). Acum la final de noiembrie am inceput sa ma ingrijorez pentru ca au inceput sa-si schimbe culoare din verde intr-un maroniu deschis. Nu au ramuri uscate dar se vede ca sufera de ceva.
      Mentionez ca nu i-am mai udat deloc pentru ca solul este incontinuu umed si moale de atunci.

      Ma puteti ajuta va rog frumos cu un sfat, recomandare cu ce as putea sa le mai dau ca sa-i ajut sa treaca cu bine iarna.

      Multumesc anticipat!

      # 151309

      5 Răspunsuri

      Răspunde
    • Ela Botanista | Ajutor in gradinaSPECIALIST
      25 ianuarie 2023

      Buna ziua. Pentru a va putea ajuta cu sfaturi utile, va rugam sa ne oferiti mai multe detalii despre chiparosii Leylandii in cauza, sa verificati si sa descrieti umiditatea solului sub mulci, respectiv sa verificati cu atentie daca observati prezenta unor daunatori (inclusiv orificii, depuneri de oua, larve, exuvii, substante lipicioase etc.) sau alte depuneri, decolorari, mucegai etc. De asemenea, va rugam sa atasati cateva fotografii realizate recent, cu coniferele in ansamblu (inclusiv cu stratul de mulci) si cu focalizare pe ramuri si tulpini.

      # 151363
      3 urează frunze verzi
Vezi 1 fir de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail și prin notificare (în aplicație) când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

chiparos-sfaturi-ingrijire
ÎNCEPE O DISCUȚIE DESPRE
Chiparos

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi