Vezi 1 fir de răspunsuri
  • SANDA
   9 octombrie 2020

   leandru frunze decolorate

   Buna ziua,
   am cativa leandrii de marime medie care sunt bolnavi. Au aparut pete pe frunze, de fapt intreaga frunza este patata si pare ca toate frunzele sunt uscate. Lendrii stau pe timpul verii pe terasa, in semi-umbra si sunt udati o data la 2 zile (chiar si in fiecare zi, in zile f f calduroase). In timpul iernii stau pe o terasa acoperita (ca o sera) unde temperaturile nu scad sub 10-8 grade Celsius.
   De-a lungul timpului le-am facut cateva tratamente cu substante cumparate de la magazinul de specialitate din Piata Rosetii, dar nu au dat rezultate grozave.
   De asemenea, cateodata apare pe frunze acea substanta alba, lipicioasa (paduchi testosi…..daca nu ma insel), care in urma tratamentului dispare, dar apare din nou in scurt timp.
   Ultimul tratament l-am facut acum 3 saptamani cu Breakthru 2 ml, Decis 100 EC 2,5 ml si Calipso 1,8 mil (tratament recomandat de magazinul din Piata Rosetti). Am pus aceste 3 fiole in 3 l de apa si am repetat tratamentul la 10 zile. Pozele sunt facute dupa tratament.
   Va rog sa aveti amabilitatea sa ma sfatuiti ce tratament ar trebui sa fac ca sa le fie bine, ce ingrasamant ar trebui sa folosesc si eventual, daca ar trebui sa le schimb substratul. Precizez ca acum sunt pusi in pamant de gradina (cumparat din comert).
   Va multumesc mult pentru ajutor,
   Sanda Beuran

   #66801

   1 Răspuns

   Răspunde
  • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
   9 octombrie 2020
Vezi 1 fir de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

Primești răspuns în 2 ore
×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

leandru frunze decolorate Comunitatea Botanistii
Decorative de interior
Leandru

Informația ta:

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec


  Discuții pe teme similare

 • Mihai
  18 septembrie 2021
  De ce se aspreste frunza la leandrul Comunitatea Botanistii
  Am cumpărat leandrul anul trecut și are frumzele aspre și sub frunze ca o pânză și ii cad frunzele ,lam stropit cu o substanță ca am avut 2 leandri unu și revenit unul nu ,nu știu ce sai fac ,ajutați-mă urgent !!!!!!!!!
  1
  3
  Trimite
  Claudia
  17 septembrie 2021
  leandru – frunzele nou aparute se usuca Comunitatea Botanistiileandru – frunzele nou aparute se usuca Comunitatea Botanistiileandru – frunzele nou aparute se usuca Comunitatea Botanistiileandru – frunzele nou aparute se usuca Comunitatea Botanistii
  Am plantat acest leandru în vara, obținut dintr-o crenguța care a stat în apa. De câteva zile am observat ca frunzele noi apărute par ca se usca. Este udat o data pe săptămână și are lumina.
  0
  3
  Trimite
  Alina Moraru
  3 septembrie 2021
  Cu ce trebuie tratati Leandrii? Comunitatea BotanistiiCu ce trebuie tratati Leandrii? Comunitatea BotanistiiCu ce trebuie tratati Leandrii? Comunitatea BotanistiiCu ce trebuie tratati Leandrii? Comunitatea Botanistii
  Buna, Pe perioada concediului am dus Leandrii la altcineva acasă pentru a putea fi udați corespunzător. Am 4 plante care sunt poziționate una lângă cealaltă. Când m-am întors am observat următoarele: 1. Au căzut multe frunze, unele frunze sunt decolorate, mugurii existenți s-au uscat/nu s-au mai dezvoltat 2. Frunze uscate pe margini și la vârf (nu am observat o cădere masiva a frunzelor la acesta) Intre timp am mai primit unul. La acesta frunzele noi sunt deformate, pătate (3). Cu ce trebuie tratati? Mulțumesc!
  1
  1
  Trimite
  Laura
  20 august 2021
  Leandru – atac de paduchi testosi Comunitatea BotanistiiLeandru – atac de paduchi testosi Comunitatea BotanistiiLeandru – atac de paduchi testosi Comunitatea BotanistiiLeandru – atac de paduchi testosi Comunitatea Botanistii
  Buna ziua,sunt in curtea locului de munca 6 leandri insa unii din ei sunt afectati.nu stiu sa va spun cat de des sunt udati insa am rugamintea sa ma ajutati sa ii salvez.va rog sa-mi spuneti si cum ne recomandati sa ii udam sau alte metode de a-i tine sanatosi.Multumesc
  0
  1
  Trimite
  FloriM
  8 iulie 2021
  Acestia sunt udati dar cad foarte multe flori. Trebuie un tratament de fertilizare? Sunt amplasati afara la lumina in ghivece. Farfuria este plina cu apa si pamantul este umed. Va multumesc.
  0
  1
  Trimite