Vezi 2 fire de răspunsuri
    • Alexandru
      8 februarie 2021
      0 urează frunze verzi

      Leandru-frunze brunificate care cad

      Buna ziua,

      Din pacate leandrul din imagine pare atacat de ceva din interior. Am rupt frunzele insa continua sa moara.
      Este in interior, udat la 2-3 zile, la 24 de grade.

      A stat afara pana in octombrie iar de cand l am bagat in casa este in aceasta situatie. Par atacate si restul plantelor din casa.

      A mai avut un “frate” care a fost terminat rapid.

      Am încercat sa l tratez săptămânal cu un spray general anti fungi, anti acarieni etc dar nu pare sa funcționeze.

      Multumesc

      # 81298

      3 Răspunsuri

      Răspunde
    • Ela Botanista | Ajutor in gradinaSPECIALIST
      8 februarie 2021

      Buna ziua. Pentru a va putea ajuta in identificarea problemei, va rugam sa ne oferiti mai multe informatii despre leandru: unde este amplasat, care sunt conditiile de mediu (lumina, umiditate)? Ghiveciul prezinta orificii pentru drenaj? Cand au aparut simptomele, mai exact? Se observa prezenta vreunui daunator pe planta?

      # 81321
      2 urează frunze verzi
      • Alex
        9 februarie 2021

        Buna seara,

        Mulțumesc pentru răspuns. Revin cu informații suplimentare.

        Este amplasat pe un scaun la aproximativ 1.5 m de fereastra (sub fereastra este caloriferul). Temperatura ambientala este 24 de grade și umiditatea pe la 30- 35% din datele pe care le am cu privire la întreaga camera. Ghiveciul este găurit.

        Dăunători nu am văzut cu excepția unui miriapod pe care l am găsit in pamantul celuilalt leandru care a murit acum o luna. Menționez ca mai este o muscata pe pervaz la care am mai văzut mici musculițe/molii la începutul iernii. (Și aceasta din păcate este afectată).

        Plantele au stat afara in grădina pana pe la mijlocul lui Octombrie când au fost introduse in casa. Cred ca de prin Noiembrie au început sa fie afectate toate plantele ( un lămâi, un portocal, leandri, muscata, begonia etc) căzândă-le frunzei (am presupus ca este de la șocul termin de schimbare a spațiului). Ulterior prin final de Noiembrie am văzut musculițele/moliile motiv pentru care am căutat o soluție cu acțiune tripla (insecticid, acarieni , fungicid) – care însă nu pot spune ca a făcut fata aau a produs un rezultat vizibil cu excepția dispariției musculițelor.

        In momentul de fata cam toate plantele par ar afectate.

        Aștept cu interes răspunsul dumneavoastră.

        Mulțumesc

        # 81343
        2 urează frunze verzi
    • Ela Botanista | Ajutor in gradinaSPECIALIST
      9 februarie 2021

      In urma informatiilor oferite, simptomele prezente pot fi cauzate de factori precum: udare necorespunzatoare, temperaturi ridicate, umiditate atmosferica scazuta, tratamente aplicate. In acest caz, se recomanda administrarea unui ingrasamant cu efect de regenerare si intarire a plantelor, precum Vital NT, 250 ml, prin udare in doza de 2 ml/1 L apa. Pentru a captura potentiali daunatori (musculite, paduchi de plante), se recomanda folosirea unei capcane adezive precum Butterfly Guard, set 10 bucati. Insectele daunatoare sunt atrase de culoarea hartiei si raman lipite de adezivul special. Pentru o dezvoltare corespunzatoare a leandrului, este indicat sa respectati cerintele de mediu si ingrijire specifice. Mai multe informatii puteti regasi in articolul nostru (Leandru, informatii si sfaturi de ingrijire).
      Pe viitor, se recomanda consultarea specialistilor la aparitia primelor simptome de afectiune, in vederea recomandarii unui tratament adecvat.

      # 81355
      0 urează frunze verzi
Vezi 2 fire de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail și prin notificare (în aplicație) când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

Anulare
×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

ÎNCEPE O DISCUȚIE DESPRE
Leandru

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi