Vezi 2 fire de răspunsuri
  • Alexandru
   8 februarie 2021

   Leandru-frunze brunificate care cad

   Buna ziua,

   Din pacate leandrul din imagine pare atacat de ceva din interior. Am rupt frunzele insa continua sa moara.
   Este in interior, udat la 2-3 zile, la 24 de grade.

   A stat afara pana in octombrie iar de cand l am bagat in casa este in aceasta situatie. Par atacate si restul plantelor din casa.

   A mai avut un “frate” care a fost terminat rapid.

   Am încercat sa l tratez săptămânal cu un spray general anti fungi, anti acarieni etc dar nu pare sa funcționeze.

   Multumesc

   #81298

   2 Răspunsuri

   Răspunde
  • Ela Botanista | Ajutor in gradinaSPECIALIST
   8 februarie 2021

   Buna ziua. Pentru a va putea ajuta in identificarea problemei, va rugam sa ne oferiti mai multe informatii despre leandru: unde este amplasat, care sunt conditiile de mediu (lumina, umiditate)? Ghiveciul prezinta orificii pentru drenaj? Cand au aparut simptomele, mai exact? Se observa prezenta vreunui daunator pe planta?

   • Alex
    9 februarie 2021

    Buna seara,

    Mulțumesc pentru răspuns. Revin cu informații suplimentare.

    Este amplasat pe un scaun la aproximativ 1.5 m de fereastra (sub fereastra este caloriferul). Temperatura ambientala este 24 de grade și umiditatea pe la 30- 35% din datele pe care le am cu privire la întreaga camera. Ghiveciul este găurit.

    Dăunători nu am văzut cu excepția unui miriapod pe care l am găsit in pamantul celuilalt leandru care a murit acum o luna. Menționez ca mai este o muscata pe pervaz la care am mai văzut mici musculițe/molii la începutul iernii. (Și aceasta din păcate este afectată).

    Plantele au stat afara in grădina pana pe la mijlocul lui Octombrie când au fost introduse in casa. Cred ca de prin Noiembrie au început sa fie afectate toate plantele ( un lămâi, un portocal, leandri, muscata, begonia etc) căzândă-le frunzei (am presupus ca este de la șocul termin de schimbare a spațiului). Ulterior prin final de Noiembrie am văzut musculițele/moliile motiv pentru care am căutat o soluție cu acțiune tripla (insecticid, acarieni , fungicid) – care însă nu pot spune ca a făcut fata aau a produs un rezultat vizibil cu excepția dispariției musculițelor.

    In momentul de fata cam toate plantele par ar afectate.

    Aștept cu interes răspunsul dumneavoastră.

    Mulțumesc

  • Ela Botanista | Ajutor in gradinaSPECIALIST
   9 februarie 2021

   In urma informatiilor oferite, simptomele prezente pot fi cauzate de factori precum: udare necorespunzatoare, temperaturi ridicate, umiditate atmosferica scazuta, tratamente aplicate. In acest caz, se recomanda administrarea unui ingrasamant cu efect de regenerare si intarire a plantelor, precum Biplantol Vital NT, 250 ml, prin udare in doza de 2 ml/1 L apa. Pentru a captura potentiali daunatori (musculite, paduchi de plante), se recomanda folosirea unei capcane adezive precum Capcana Adeziva Interior Gelbsticker, set de 10. Insectele daunatoare sunt atrase de culoarea hartiei si raman lipite de adezivul special. Pentru o dezvoltare corespunzatoare a leandrului, este indicat sa respectati cerintele de mediu si ingrijire specifice. Mai multe informatii puteti regasi in articolul nostru (Sfaturi, ingrijire, cultivare, Leandru).
   Pe viitor, se recomanda consultarea specialistilor la aparitia primelor simptome de afectiune, in vederea recomandarii unui tratament adecvat.

Vezi 2 fire de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

Primești răspuns în 2 ore
×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

Leandru-frunze brunificate care cad Comunitatea Botanistii
Decorative de interior
Leandru

Informația ta:

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec


  Discuții pe teme similare

 • Mihai
  18 septembrie 2021
  De ce se aspreste frunza la leandrul Comunitatea Botanistii
  Am cumpărat leandrul anul trecut și are frumzele aspre și sub frunze ca o pânză și ii cad frunzele ,lam stropit cu o substanță ca am avut 2 leandri unu și revenit unul nu ,nu știu ce sai fac ,ajutați-mă urgent !!!!!!!!!
  1
  3
  Trimite
  Claudia
  17 septembrie 2021
  leandru – frunzele nou aparute se usuca Comunitatea Botanistiileandru – frunzele nou aparute se usuca Comunitatea Botanistiileandru – frunzele nou aparute se usuca Comunitatea Botanistiileandru – frunzele nou aparute se usuca Comunitatea Botanistii
  Am plantat acest leandru în vara, obținut dintr-o crenguța care a stat în apa. De câteva zile am observat ca frunzele noi apărute par ca se usca. Este udat o data pe săptămână și are lumina.
  0
  3
  Trimite
  Alina Moraru
  3 septembrie 2021
  Cu ce trebuie tratati Leandrii? Comunitatea BotanistiiCu ce trebuie tratati Leandrii? Comunitatea BotanistiiCu ce trebuie tratati Leandrii? Comunitatea BotanistiiCu ce trebuie tratati Leandrii? Comunitatea Botanistii
  Buna, Pe perioada concediului am dus Leandrii la altcineva acasă pentru a putea fi udați corespunzător. Am 4 plante care sunt poziționate una lângă cealaltă. Când m-am întors am observat următoarele: 1. Au căzut multe frunze, unele frunze sunt decolorate, mugurii existenți s-au uscat/nu s-au mai dezvoltat 2. Frunze uscate pe margini și la vârf (nu am observat o cădere masiva a frunzelor la acesta) Intre timp am mai primit unul. La acesta frunzele noi sunt deformate, pătate (3). Cu ce trebuie tratati? Mulțumesc!
  1
  1
  Trimite
  Laura
  20 august 2021
  Leandru – atac de paduchi testosi Comunitatea BotanistiiLeandru – atac de paduchi testosi Comunitatea BotanistiiLeandru – atac de paduchi testosi Comunitatea BotanistiiLeandru – atac de paduchi testosi Comunitatea Botanistii
  Buna ziua,sunt in curtea locului de munca 6 leandri insa unii din ei sunt afectati.nu stiu sa va spun cat de des sunt udati insa am rugamintea sa ma ajutati sa ii salvez.va rog sa-mi spuneti si cum ne recomandati sa ii udam sau alte metode de a-i tine sanatosi.Multumesc
  0
  1
  Trimite
  FloriM
  8 iulie 2021
  Acestia sunt udati dar cad foarte multe flori. Trebuie un tratament de fertilizare? Sunt amplasati afara la lumina in ghivece. Farfuria este plina cu apa si pamantul este umed. Va multumesc.
  0
  1
  Trimite