Vezi 2 fire de răspunsuri
  • Ana Maria
   7 mai 2021

   Leandru cu frunze ingalbenite

   Bună ziua! As dori sa va solicit ajutorul, pentru ca nu știu ce se întâmplă cu leandri mei. În timpul iernii au fost ok, au crescut bine fără probleme iar acum de aproximativ 2 săptămâni au început sa apară frunze maronii, care se usucă rapid și cad în special pe zona inferioara a tulpini. Remarc ca problema a apărut după 4 săptămâni dupa ce i-am schimbat în ghivece mai mari și am adăugat un pământ nou (de flori, luat din Lidl) și bastonașe de îngrășământ.
   În spre vârf, par ok, s-au dezvoltat destul de mult în înălțime (10-15 cm) mai ales dupa ultimele zile foarte însorite.
   Leandrii sunt plantați în ghivece (30cm diametru) , stau pe balcon și au multă lumina. În prezent ii ud mai des, cam o data pe zi (cam 1-2 căni de apa, nu ajunge sa balteasca în farfurioara) pentru ca în balconul închis temperatura creste destul de mult în timpul zilei iar pana seara pământul devine uscat deasupra.
   Am încercat sa pun mai multa apa, însă problema persista. Pe frunze nu sunt vizibili dăunători, dar în balcon găsesc niște mini musculițe (1-2 pe zi) , ce graviteaza in jurul altor ghivece (unde am adăugat acelasi pământ ca la leandri).
   Mulțumesc anticipat!

   #87459

   2 Răspunsuri

   Răspunde
  • Ela Botanista | Ajutor in gradinaSPECIALIST
   7 mai 2021

   Buna ziua. Daca simptomele au aparut la scurt timp dupa plantare, cel mai probabil au fost determinate de stresul suferit in urma acestei operatiuni. Astfel, pentru a stimula regenerarea si cresterea sanatoasa a plantelor, este indicat sa le administrati un ingrasamant natural care contribuie la imbunatatirea calitatii substratului, marind rezistenta plantelor la factorii de stres, precum AMN BonaVita, 500 ml. Poate fi aplicat prin udare, in doza de 2-3 ml/1 L de apa. Se poate administra regulat, la un interval de 1-3 saptamani.
   Totodata, este indicat sa udati plantele mai rar, lasand substratul sa se usuce usor intre udari, folosind insa o cantitate suficienta de apa. Trebuie mentionat faptul ca plantele nu absorb apa imediat dupa udare, ci mai intai, substratul trebuie sa se impregneze suficient. Daca in momentul udarii, apa traverseaza rapid mranita, atunci este mai indicata udarea plantei prin scufundarea ghiveciului intr-un vas cu apa timp de aproximativ 30 min, pentru a permite saturarea substratului.
   Pentru o dezvoltare corespunzatoare a plantelor, este indicat sa respectati cerintele de mediu si ingrijire specifice. Mai multe informatii puteti regasi in articolul nostru (Sfaturi, ingrijire, cultivare, Leandru).

  • Dana Stefanescu
   13 mai 2021

   Buna ziua

   Va rog, sper sa ma puteti ajuta sa salvez leandrul.
   Am citit aici pe blog diferite sfaturi si l-am stropit cu Mospilan.
   Dar nu cred ca ajunge.

   Leandrul are toate frunzele uscate !
   Frunzele au pete negre.
   Tulpinile au si ele pete negre.
   Am taiat un varf de ramura mai tanara si este inca verde.

   Trebuie sa il curat de toate frunzele ? Sa ramana chel ?
   Trebuie sa ii tai varfurile ?
   Ce as mai putea face ?

   Va trimit poze.

   Multumesc mult

   Dana Stefanescu

Vezi 2 fire de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

Primești răspuns în 2 ore
×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

Leandru cu frunze ingalbenite Comunitatea Botanistii
Decorative de interior
Leandru

Informația ta:

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec


  Discuții pe teme similare

 • Mihai
  18 septembrie 2021
  De ce se aspreste frunza la leandrul Comunitatea Botanistii
  Am cumpărat leandrul anul trecut și are frumzele aspre și sub frunze ca o pânză și ii cad frunzele ,lam stropit cu o substanță ca am avut 2 leandri unu și revenit unul nu ,nu știu ce sai fac ,ajutați-mă urgent !!!!!!!!!
  1
  3
  Trimite
  Claudia
  17 septembrie 2021
  leandru – frunzele nou aparute se usuca Comunitatea Botanistiileandru – frunzele nou aparute se usuca Comunitatea Botanistiileandru – frunzele nou aparute se usuca Comunitatea Botanistiileandru – frunzele nou aparute se usuca Comunitatea Botanistii
  Am plantat acest leandru în vara, obținut dintr-o crenguța care a stat în apa. De câteva zile am observat ca frunzele noi apărute par ca se usca. Este udat o data pe săptămână și are lumina.
  0
  3
  Trimite
  Alina Moraru
  3 septembrie 2021
  Cu ce trebuie tratati Leandrii? Comunitatea BotanistiiCu ce trebuie tratati Leandrii? Comunitatea BotanistiiCu ce trebuie tratati Leandrii? Comunitatea BotanistiiCu ce trebuie tratati Leandrii? Comunitatea Botanistii
  Buna, Pe perioada concediului am dus Leandrii la altcineva acasă pentru a putea fi udați corespunzător. Am 4 plante care sunt poziționate una lângă cealaltă. Când m-am întors am observat următoarele: 1. Au căzut multe frunze, unele frunze sunt decolorate, mugurii existenți s-au uscat/nu s-au mai dezvoltat 2. Frunze uscate pe margini și la vârf (nu am observat o cădere masiva a frunzelor la acesta) Intre timp am mai primit unul. La acesta frunzele noi sunt deformate, pătate (3). Cu ce trebuie tratati? Mulțumesc!
  1
  1
  Trimite
  Laura
  20 august 2021
  Leandru – atac de paduchi testosi Comunitatea BotanistiiLeandru – atac de paduchi testosi Comunitatea BotanistiiLeandru – atac de paduchi testosi Comunitatea BotanistiiLeandru – atac de paduchi testosi Comunitatea Botanistii
  Buna ziua,sunt in curtea locului de munca 6 leandri insa unii din ei sunt afectati.nu stiu sa va spun cat de des sunt udati insa am rugamintea sa ma ajutati sa ii salvez.va rog sa-mi spuneti si cum ne recomandati sa ii udam sau alte metode de a-i tine sanatosi.Multumesc
  0
  1
  Trimite
  FloriM
  8 iulie 2021
  Acestia sunt udati dar cad foarte multe flori. Trebuie un tratament de fertilizare? Sunt amplasati afara la lumina in ghivece. Farfuria este plina cu apa si pamantul este umed. Va multumesc.
  0
  1
  Trimite