Vezi 1 fir de răspunsuri
    • Jecan
      24 iulie 2018
      1 urează frunze verzi

      larve frunze lime, paianjenul rosu la lamai

      Am un lime cumparat din Grecia cu fructe si o floare. De cand l -am luat au crescut doi lastari cam de 20 cm si cu cate 5-6 frunzulite. La cateva zile dupa ce au crescut am observat pe fiecare frunzulita noua urme lipicioasa in urma a ceva ce seamana cu un viermisor bagat in frunza. De frica sa nu-mi atace toata planta am taiat cei doi lastari noi. Mentionez ca pe frunze se vad niste urme albicioase de insecticid cu care probabil a fost tratat in Grecia inainte sa-l cumpar. Va rog sa-mi spuneti despre ce e vorba si cum pot preveni aparitia acestora din nou mai ales ca iat ii dau doi lastari noi.
      Mai am si un lamai clasic pe care l-am gasit plin de puncte rosii (probabil paianjeni rosii) pe dosul frunzelor dar chiar si pe partea superiaoara a ei. Totodata au si mici punctulete albe (vezi poza) Va rog sa-mi spuneti si in acest caz cum sa procedez.
      Va multumesc mult

      # 65603

      1 Răspuns

      Răspunde
    • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
      24 iulie 2018

      Buna ziua, In cazul lime-ului, este o larva a unei musculite miniere. Aplicati un insecticid, de exemplu Actara 25 WG, 1.5 g/ 7 l apa (Actara 25 WG, 1.5 g) sau Calypso 480 SC, 1.8 ml/9 l apa (Calypso 480 SC, 1.8 ml). Repetati tratamentul la 7-10 zile. In cazul lamaiului, aplicati 2-3 tratamente consecutive, alternand doua acaricide precum Vertimec 1.8 EC, 10 ml / 10 l apa (Vertimec 1.8 EC, 10 ml) si Milbeknock EC, 7.5 ml / 15 l apa (Milbeknock EC, 7.5 ml). Atentie, daca aveti fructe, respectati timpul de pauza la tratamentul cu Calypso, 21 zile de la tratament la recoltarea fructelor.

      # 65606
      0 urează frunze verzi
Vezi 1 fir de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail și prin notificare (în aplicație) când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

ÎNCEPE O DISCUȚIE DESPRE
Citrice

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi