Vezi 1 fir de răspunsuri
    • Elisabeta
      12 februarie 2023
      4 urează frunze verzi

      Lamai – simptome de depreciere

      Buna ziua!Lămâiului din fotografie are cele mai multe frunze incovoiate care se usuca si cad . De asemenea florile nu au pistil , iar fructele putine care apar, se zbarcesc si cad de cand ajung la dimensiunea unei masline.Initial a avut niste insecte rosii pe frunze pe care le-am tratat cu un insecticid conform foto.Ulterior i-am administrat un ingrasamant cu azot conform foto. Pe perioada adminstrarii ingrasamantului isi mai revine, dar nu de tot, respectiv face cateva frunze si 2-3flori . Ghiveciul sta la o distanta de 60cm de calorifer , langa geam .Il ud o data pe saptamana cu 2l de apa .

      # 154148

      1 Răspuns

      Răspunde
    • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
      13 februarie 2023

      Buna ziua. Din imaginile atasate si informatiile oferite, cel mai probabil simptomele mentionate au fost determinate de unul sau mai multi factori de mediu si /sau de ingrijire, precum: aer uscat, posibil udare necorespunzatoare, calitatea apei, acumularea de saruri in substrat, atacul daunatorilor etc. Astfel, este important de retinut ca udarea trebuie sa se efectueze moderat, lasand substratul sa se usuce usor intre doua udari (folosind o cantitate suficienta de apa), iar apa folosita nu trebuie sa provina direct de la robinet. Apa se poate lasa 24 de ore intr-un vas deschis. Totodata, daca planta este tinuta langa o sursa de caldura (calorifer, incalzire prin pardoseala), se recomanda amplasarea ghiveciului la distanta fata de acea sursa/pe un suport. Pentru mai multe informatii despre cerintele de mediu si de ingrijire specifice citricilor, va rugam sa consultati si articolul nostru (Citrici, informatii si sfaturi de ingrijire). In plus, puteti avea in vedere scurtarea lastarilor afectati pana la tesut verde (sanatos), iar daca doriti, pentru stimularea activitatii microbiologice din sol si revitalizarea plantei, puteti administra un ingrasamant organic, precum AMN Verde, 500 ml, odata cu udarea plantei, conform instructiunilor de pe eticheta produsului. Totusi, avand in vedere starea actuala a lamaiului si cele mentionate mai sus, nu se poate preciza cum va evolua pe viitor.

      # 154247
      0 urează frunze verzi
Vezi 1 fir de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail și prin notificare (în aplicație) când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

ÎNCEPE O DISCUȚIE DESPRE
Citrice

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi