Vezi 1 fir de răspunsuri
    • Delia
      9 iunie 2020
      1 urează frunze verzi

      lamai si portocal cu frunze uscate

      Buna ziua,
      Am achizionat recent (de 2 saptamani) un lamai si un portocal, cu intentia de a-i tine pe balcon. Sunt feriti de ploaie, insa nu si de vant. Discutand cu persoana de la care i-am achizitionat, impresia lasata a fost ca nu va fi problema sa ii tinem pe balcon.
      Cu toate acestea, de 1 saptamana, frunzele la portocal (primele 2 poze) au inceput sa se stranga in sus, iar cateva frunze de la baza copacelului s-au ingalbenit si s-au uscat.
      In cazul lamaiului (ultimele 2 poze) frunzele au inceput sa se lase si sa decoloreze, unele frunze avand chiar mici gaurele in ele, precum se vede in poza.

      Mentionez ca i-am udat de 2 ori de cand i-am achizitionat ( o data pe saptamana), si ca le-am pus ingrasamant organic universal o singura data.
      Ma intreb daca ar trebui sa ii aduc in casa, avand in vedere ca vremea s-ar putea sa ii ajute prea mult. Au fost multe zile cu vant puternic si ploi, si cred ca asta este unul dintre motivele pentru care au inceput sa sufere. Imi este frica, insa, de socul termin pe care l-ar putea provoca faptul ca i-as aduce in casa (inca temperaturile de afara nu sunt stabile, iar in casa am un constant de 20-22 de grade).

      Imi recomandati un tratament pentru ei si o eventuala relocare in casa?
      Astept cu mult interes raspunsul dumneavoastra.

      Va multumesc mult!

      # 65841

      1 Răspuns

      Răspunde
    • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
      9 iunie 2020

      Buna ziua, avand in vedere conditiile de mediu nefavorabile si fluctuatiile de temperatura de pe balcon, ar fi indicat sa amplasati cei doi citrici in interior, intr-un spatiu unde pot beneficia de lumina suficienta (insa nu in soare direct). Pentru depasirea starii de stres suferite in urma actiunii factorilor de mediu, este indicat sa aplicati foliar, un fertilizant precum Terra Sorb Foliar (Terra-Sorb Foliar, 100 ml), 25 ml/10 L apa. Se pot aplica 2-3 tratamente, prin pulverizare pe plante, la interval de 10-14 zile. Ulterior, este recomandat sa le administrati un ingrasamant precum cel de la Hauert (Ingrasamant citrice Hauert, 500 ml), special formulat pentru a le asigura necesarul de nutrienti in vederea unei dezvoltari sanatoase a citricilor. Se poate aplica foliar sau prin udare la radacina, in doza de 20 ml/10 litri de apa. Pe viitor, este indicat sa le asigurati o ingrijire optima, urmand sfaturile specialistilor. Mai multe detalii sunt prezentate in articolul nostru: Citrici, informatii si sfaturi de ingrijire.

      # 65846
      0 urează frunze verzi
Vezi 1 fir de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail și prin notificare (în aplicație) când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

ÎNCEPE O DISCUȚIE DESPRE
Citrice

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi