Vezi 1 fir de răspunsuri
    • George
      17 februarie 2022
      2 urează frunze verzi

      Lamai fara frunze

      Buna seara,

      Detin lamaiul din poze de aprox 2 ani, iar de cateva saptamani a ramas fara frunze. In primul an a stat in apartamentul parintilor intr-un dormitor intunecat si nu a mers extraordinar. L-am mutat in vara anului trecut pe balcon, i-am schimbat pamantul/ghiveciul, a avut o crestere „sanatoasa”, iar toamna l-a prins cu fructe si flori. Spre sfarsitul toamnei l-am mutat in sufragerie, iar intre timp am observat ca au inceput sa-i apara niste panze intre frunze, probabil paianjenul rosu. L-am tratat cu Mospilan dar n-am mai apucat sa-mi dau seama daca si-a revenit, intrucat a inceput sa-i cada frunzele la modul…grav, dupa cum se observa si in frunze. In prezent il tin in sufragerie, temperatura camerei de aprox 20 – 21 de grade, udat regulat iar ingrasamantul il pun la cateva sapt ( 3 – 4 ).

      Ceva sugestii pentru resuscitare?

      Multumesc,

      # 118002

      1 Răspuns

      Răspunde
    • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
      18 februarie 2022

      Buna ziua, din imaginile inserate si informatiile furnizate lamaiul pare sa fie afectat de acarieni. Astfel se recomanda administrarea unui tratament cu insecticidul biologic Antario, 100 g, doza fiind de 10 g/10 L apa. In plus, lamaiul prezinta si simptome de deshidratare. Este indicat sa asigurati, mai degraba, un volum suficient de apa (substratul sa fie complet saturat), la intervale mai lungi de timp (decat volume mai mici, administrate des). Pentru revitalizarea plantei si dezvoltarea sanatoasa a acesteia, se recomanda ingrasamantul AMN Powerfertiliser, 500 ml. Pe parcusul perioadei de vegetatie, este indicata administrarea unui ingrasamant special formulat pentru aceste specii, bogat in macro si microelemente esentiale: Citrus Fluid, 350 ml. Pentru informatii si sfaturi legate de ingrijirea citricilor, puteti urmari articolul nostru: Citrici, informatii si sfaturi de ingrijire.

      # 118018
      0 urează frunze verzi
Vezi 1 fir de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail și prin notificare (în aplicație) când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

ÎNCEPE O DISCUȚIE DESPRE
Citrice

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi