Vezi 1 fir de răspunsuri
    • Ioana
      22 ianuarie 2019
      0 urează frunze verzi

      lamai cu funze casante si varfuri ce se brunifica

      Buna seara. Va rog din suflet sa ma ajutati. Am primit cadou lamaiul din imagini la sfarsitul lui noiembrie 2018. Cam la o saptamana dupa ce l-am primit, majoritatea frunzelor s-au facut maro si au devenit casante dupa care au cazut. Mentionez ca initial l-am amplasat in dreptul geamului pentru a avea lumina naturala dar in urma celor citite pe forum l-am mutat intr-un loc mai adapostit. Solul a fost timp de aproape 2 saptamana plin de musculite negre. Acum se mai observa sporadic ceva gen musculite (doar pe sol) dar mai mici si albe.
      Nu i-am facut niciun fel de tratament, nici fertilizare iar ghiveciul este inca cel din magazin pt ca am fosta sfatuita sa il transvazez la sfarsitul iernii
      Va multumesc pentru ajutor.

      # 65658

      1 Răspuns

      Răspunde
    • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
      22 ianuarie 2019

      Cel mai probabil simptomele ce s-au petrecut la o saptamana de cand l-ati primit se datoreaza stresului provocat de schimbarea mediului in care se afla (diferente mari de temperatura, curenti de aer, mai ales ca ati specificat ca l-ati amplasat langa geam), chiar si udarea cu apa prea rece poate duce la caderea frunzelor.
      Prezenta musculitelor negre de pe substrat indica o umiditatea in exces (ele se dezvolta doar in aceste conditii), ce nu este favorabila, citricele fiind sensibile si la stagnarea apei in tavita ghiveciului.
      Deoarece, nu se poate preciza un volum exact de apa, ca si regula generala lasati substratul sa se usuce usor intre doua udari, primii centimetri (musculitele vor disparea, deoarece se dezvolta doar in conditii de umiditate ridicata).
      Varful frunzelor indica un exces de saruri in substrat, de aceea este important sa nu folositi apa direct de la robinet la udare. Lasati-o 24 de ore intr-un vas deschis pentru declorinizare si pentru atingerea temperaturii mediului ambiant.
      Amplasti-l intr-un loc ferit de curentii de aer (de exemplu, nu in dreptul geamului sau a usilor ce se deschid frecvent), pe cat posibil sa nu fie aproape de calorifer si atentie la frecventa udarilor si la apa utilizata, pentru a impeidica astfel de simptome.

      # 65663
      0 urează frunze verzi
Vezi 1 fir de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail și prin notificare (în aplicație) când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

ÎNCEPE O DISCUȚIE DESPRE
Citrice

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi