Vezi 2 fire de răspunsuri
    • Cristian
      6 octombrie 2021
      0 urează frunze verzi

      ingrijire bambus (dracaena sanderiana) cu frunze ingalbenite

      Am primit acest Bambus de la cineva si un timp l-am tinut intr-un ghiveci standard cu pamant de flori dar vazand ca nu-i merge bine am vorbit cu cineva care m-a sfatuit sa-l mut intr-un ghiveci numai cu pietre si sa-l ud din abundenta, lumina are din abundenta dar cu toate acestea se pare ca nu-i merge prea bine, pe de alta parte se pare ca ii dau noi lastari….NU stiu ce sa cred….

      # 109048

      5 Răspunsuri

      Răspunde
    • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
      6 octombrie 2021

      Buna ziua, pentru a va putea ajuta cu o recomandare adecvata, avem rugamintea sa ne oferiti mai multe detalii: ce temperatura este in incinta respectiva? la ce interval de timp se realizeaza udarea si in ce mod? ati administrat vreun ingrasamant, ce doze ati folosit?

      # 109085
      1 urează frunze verzi
      • Cristian
        7 octombrie 2021

        In Incinta in care se afla Bambusul acum sunt intre 21 si 23 de grade Celsius, peste vara au fost intre 26 si 30 de grade C !
        Cat l-am tinut in ghiveci cu Pamant i-a mers foarte prost, dupa ce l-am mutat in ghiveciul cu pietricele si nisip ii merge cand bine cand prost dar observ ca acum are puzderie de lastari care incep sa rasara prin crapaturile din tulpina deci trag concluzia ca este spre bine si ca a avut o perioada de acomodare dupa ce l-am mutat. Am facut rost de un ghiveci mai mare si de o alta gramada de pietricele, ma gandesc sa-l transfer, o fi buna perioada aceasta?
        NU i-am administrat niciun ingrasamant niciodata, il ud o data la trei zile cu un pahar cu apa obisnuit plin, ghiveciul se umple repede cu apa pana sus is balteste, ceea ce observ ca este foarte agreabil pt Bambus, care se hraneste din apa aia inca trei zile pana se usuca pietrele de tot, apoi pun apa din nou !
        L-am tinut si-ntr-un pahar exclusiv cu apa un timp dupa ce l-am primit dar nu i-a mers bine !
        Sper ca am explicat bine !

        # 109092
        0 urează frunze verzi
    • Tom Botanistul, Ajutor in gradinaSPECIALIST
      7 octombrie 2021

      In cazul plantelor din genul Dracaena, este recomandat ca udarea sa se faca moderat, la intervale mai lungi de timp, avand in vedere climatul zonelor din care acestea sunt originare. Astfel, se recomanda udarea plantei mai rar, lasand substratul sa se usuce intre udari si eliminarea pietrelor din ghiveci (deoarece acestea mentin umiditatea si nu permit oxigenarea solului, determnand putrezirea radacinilor). De asemenea, pentru a stimula regenerarea si cresterea sanatoasa a plantei, dar si pentru a preintampina dezvoltarea bolilor de sol, se recomanda administarea regulata a unui ingrasamant precum AMN Nordalge, 500 ml.
      Mai multe informatii despre ingrijirea corespunzatoare a acestor plante sunt prezentate in articolul nostru: Dracaena, informatii si sfaturi de ingrijire.

      # 109170
      0 urează frunze verzi
      • Cristian
        7 octombrie 2021

        Nu stiu ce sa mai cred, a fost in ghiveci cu pamant (si nisip, plus pietre pe fundul ghiveciului) si nu i-a mers bine, acum in acest ghiveci sunt exclusiv pietre, asa mi-au recomandat mai multe persoane, Acum ce ma sfatuiti, sa il mut din nou intr-un ghiveci cu pamant de flori (ca alt substrat nu gasesc, daca aveti dumneavoastra, raspundeti-mi) si sa pun ingrasamantul de care ati mentionat ?
        Am citit articolul cu ingrijirea *Lucky Bamboo*, problema mea e ca incinta in care se afla planta ca si tot apartamentul este orientat cu toate ferestrele spre VEST si lumina ba este, ba nu este, in orice caz imi trebuie un ghiveci inalt (cum ati prezentat) in poza din articol, de care nu gasesc nicarieri.
        Singurul lucru pe care pot sa i-l asigur in mod optim este temperatura, sub 22 de grade nu a scazut niciodata….

        # 109173
        0 urează frunze verzi
        • Tom Botanistul, Ajutor in gradinaSPECIALIST
          7 octombrie 2021

          In acest caz, pentru a nu supune planta unui nou stres, o puteti mentine in vasul respectiv. Totusi, aceasta va fi afectata in continuare daca in camera respectiva nu beneficiaza de lumina suficienta.

          # 109183
          0 urează frunze verzi
Vezi 2 fire de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail și prin notificare (în aplicație) când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

ÎNCEPE O DISCUȚIE DESPRE
Dracaena

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi