Vezi 2 fire de răspunsuri
    • Andreea
      18 iulie 2021
      2 urează frunze verzi

      Ienupar uscat

      Cu ce pot ajuta bradutul din imagine? I-a mers bine pana sa vina vara, este udat la 2 zile, sta in soare 3 ore si in umbra restul zilei.

      # 98972

      3 Răspunsuri

      Răspunde
    • Ela Botanista | Ajutor in gradinaSPECIALIST
      19 iulie 2021

      Buna ziua. Uscarea ramurilor pe anumite portiuni poate fi determinata de umiditatea excesiva, persistenta la nivelul sistemului radicular, accentuata si de prezenta pietrisului. Astfel, este important sa ii asigurati o umiditate corespunzatoare (folosind un volum adecvat de apa, evitand excesul), lasand solul sa se usuce usor intre doua udari, iar la baza plantelor, nu se recomanda acoperirea solului cu pietris, deoarece acesta mentine umiditatea ridicata la nivelul radacinii.
      In continuare, este indicata administrarea unui ingrasamant special pentru cerintele nutritionale ale coniferelor, precum Evergreen Fluid, 350 ml. Acesta sprijina rezistenta plantelor la boli, mareste densitatea foliajului si contribuie la prevenirea aparitiei unor carente, precum si a brunificarii acelor frunzisului. Se pot efectua 3-4 tratamente, pe parcursul perioadei de vegetatie.
      In plus, puteti avea in vedere si administrarea unui ingrasamant organic, bogat in microorganisme benefice, precum Recharge, 250 g. Acesta imbunatateste calitatea solului, stimuleaza cresterea sanatoasa a plantelor si intensifica procesele de absorbtie la nivelul radacinilor. Se aplica periodic, prin udare.
      Pentru mai multe informatii despre cerintele specifice de ingrijire, puteti consulta articolul nostru (Ienupar, informatii si sfaturi de ingrijire).

      # 99120
      0 urează frunze verzi
    • George
      23 octombrie 2023

      Buna dimineață, mulțumesc frumos de răspuns. Se pot aplica soluții și în aceasta perioada?
      Daca am aplicat Fir Fluid, 350 ml aplic și Evergreen Fluid, 350 ml? (sunt complementare, nu au același efect, corect?)

      La baza bradului nu am nimic pietriș, pământ și gazon doar.

      # 190080
      1 urează frunze verzi
      • Tom BotanistulSPECIALIST
        23 octombrie 2023

        Buna ziua! In aceasta perioada plantele se pregatesc de repaus, nu mai este indicata aplicarea ingrasamintelor pentru frunzis. Cele doua ingrasaminte mentionate au o formula similara si sunt folosite cu acelasi scop, insa, se pot alterna. In acesta perioada, pentru toate speciile de arbori ornamentali si pomi fructiferi, se poate aplica un ingrasamant ca Ingrasamant 0-0-40 Azet HerbstKali, 2 kg, prin imprastiere in jurul arborelui, in doza de 20 – 30 g/mp, fiind un ingrasamant cu continut ridicat de potasiu, ideal pentru fertilizarea de toamna. Acesta creste rezistenta plantelor la inghet si imbunatateste echilibrul hidric al plantelor. Apoi, se poate relua aplicarea tratamentelor foliare (Evergreen Fluid, 350 ml sau Fir Fluid, 350 ml) din primavara, pentru prevenirea brunificarii acelor frunzisului.

        # 190092
        0 urează frunze verzi
Vezi 2 fire de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail și prin notificare (în aplicație) când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

conifere-sfaturi-ingrijire
ÎNCEPE O DISCUȚIE DESPRE
Arbori si arbusti coniferi

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi