Vezi 2 fire de răspunsuri
  • Ramona C
   6 ianuarie 2021

   Iasomie braziliana afectata

   Bună ziua,

   Am mutat peste iarnă iasomia braziliana în balcon închis, langa fereastră cu lumină directa doar dimineața și în primele 2-3 săptămâni i-am fost foarte bine, i-au pornit lăstari in toate direcțiile. De ceva timp am observat lăstarul principal ușor afectat (frunze ruginii) și treptat se extinde și la celelalte părți ale planetei. Plus toți lăstarii se usucă la vârf. Ce as putea sa fac sa o salveze?
   Mulțumesc!

   #66492 Răspunde
  • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
   6 ianuarie 2021

   Buna ziua, va rugam sa ne mentionati cateva detalii despre conditiile de ingrijire a plantei: Cat de des o udati? Ce fel de substrat este folosit? Unde este amplasata? Ati aplicat vreun ingrasamant? Cand au aparut simptomele? Ghiveciul prezinta orificii de drenaj? Ce temperaturi se inregistreaza in balconul respectiv?

  • RamonaC
   7 ianuarie 2021

   Bună ziua,

   Mulțumesc frumos pentru răspuns!
   De când am mutat-o în balcon am udat-o săptămânal, iar ghiveciul are orificii de drenare. Ar putea fi înecată? 🙁
   Este amplasată pe o etajeră langa geamul termopan, iar temperatura în balcon e în jur de 22 grade.
   Nu i-am aplicat îngrășământ de când am mutat-o în balcon (noiembrie), iar simptomele sunt de vreo 2 săptămâni. E posibil sa o fi udat-o prea mult la o rundă și din acest motiv sa ruginească? Pot sa incerc sa ii fac ceva să își revină?

   Mulțumesc,
   Ramona

Vezi 2 fire de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

Primești răspuns în 2 ore
×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

Decorative de interior
Iasomia

Informația ta:

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec


  Discuții pe teme similare

 • Daniela
  7 octombrie 2021
  Buna seara! Am ingrijit plantele astfel : udare 1 data pe saptamana, temperatura aprox. 20-25 grade, lumina naturala dar nu directa, nu le-am schimbat locul si nu au stat in curent. Pamantul a fost schimbat cu pamant universal pentru flori, dar nu am fertilizat. Au fost inflorite doar atunci cand le-am primit, acum 1 an, iar acum frunzele au inceput sa se ingalbeneasca, destul de repede, frunze pe care le-am indepartat, iar in pamant am descoperit mici, subtiri, viermisori... Va rog frumos sa imi transmiteti cum imi pot salva plantele, ce trebuie sa fac in continuare ? Va multumesc!
  2
  1
  Mihaela Alistar
  30 septembrie 2021
  Am gasit aceasta planta langa un gunoi si nu prea stiu ce sa ii fac. Are tulpina galbena iar frunzele incep sa se usuce si sa se stranga. Poate fi salvata?
  0
  1
  Andrei Mihaela
  19 august 2021
  Am iasomia aceasta de când era mica și i.a fost foarte bine în camera . La un moment dat i s.au îngălbenit frunzele și am aplicat un fertilizator și s.au înverzit la loc. Acum i se usucă frunzele și ii cad și în număr mare. Avea foarte multe frunze. Ramificat frumos. Are și muguri de frunze noi. Am transplantat în ghiveci mai mare cu toate ca nu era nevoie și nu s.a stricat din contra a făcut multe flori. Dar acum se usucă frunzele. O fertilizat dar cam rar. Înțeleg ca toamna și iarna nu se mai fertilizeaza. Pot acum toamna sa ii tai un fir de muguri și sa încerc sa o înmulțesc prin butasi? Credeți că o pierd?
  0
  9
  Florentina
  10 iunie 2021
  Bună ziua. Acum aproximativ 4 ani am cumpărat din supermarket o iasomie. Nu a inflorit niciodata, în schimb a crescut foarte mare. De ce nu înflorește?
  0
  1
  Iuliana
  17 mai 2021
  Buna, am primit o iasomie in martie..in 4 zile aprox.i au cazut toate florile,iar acum are un praf alb si o secretie lipicioasa pe frunze.
  1
  1