• Acest subiect are 7 răspunsuri, 1 voce și a fost actualizat ultima dată 26 mai 2023 la 22:50 de Rusu Simona.
Vezi 3 fire de răspunsuri
    • Rusu Simona
      25 mai 2023
      3 urează frunze verzi

      Hortensie – informatii tratament impotriva acarienilor

      Buna ziua. Am aceasta hortensie din luna mai. Cand am primit-o am transferat-o intr-un ghiveci mai mare, am cumparat pamant special pentru hortensie din Brico Depot si o solutie pentru a-i schimba culoarea din acelsi loc. Doresc sa o fac albastra. O ud de 2 ori pe saptamana, verificand umiditatea la nivelul solului mereu. De o saptamana a fost invadata de paianjeni si am cumparat solutia Nissorun cu care am stropit-o de 2 ori pana acum. Mentionez ca o tin intr-un spatiu inchis, in biroul meu, avand lumina suficienta. Ce as putea face pentru ca o iubesc si as dori sa o salvez. Va multumesc!!

      # 168017

      7 Răspunsuri

      Răspunde
    • Alex
      25 mai 2023

      Sa recapitulam…hortensia o aveti din luna mai, adica luna in care inca ne aflam, iar in urma cu o saptamana, adica pe la jumatatea lunii s-a umplut de paianjeni. Ati reusit ca in decursul ultimei saptamani sa administrati doua tratamente cu un acaricid din abundenta in asa fel incat hortensia arata ca in fotografiile trimise. Tot in intervalul mentionat v-ati hotarat sa-i schimbati culoarea din cea cu care ati cumparat-o intr-un albastru. Banuiesc ca ati studiat un pic despre ceea ce trebuie facut ca sa colorati florile hortensiei. In final intrebati , pe buna dreptate, ce trebuie sa faceti ca sa o salvati! In gluma va spun, ca pentru a o salva trebuie sa stati cat mai departe de ea. Revenind la un ton serios va rog sa trimiteti niste fotografii cu paianjenii depistati pe planta si cu eticheta plantei pentru a va putea spune daca este posibil sa-i schimbati culoarea. Pana atunci evitati orice alt tratament sau interventie.

      # 168094
      1 urează frunze verzi
    • Alex
      26 mai 2023

      Sa incep cu vestile bune! Hortensia dumneavoastra este capabila sa-si schimbe culoarea florilor pentru ca este Macrophylla. Cum probabil stiti deja, pentru schimbarea culorii florilor e necesar ca planta sa asimileze cat mai mult aluminiu (sub forma se sulfat) si pentru acest lucru este necesar ca pH-ul substratului sa fie coborat si mentiunut in intervalul 5 -5,5. Din cele ce vad, ingrasamantul pe care-l detineti face exact acest lucru. Transformarea va fi de durata si e posibil ca actualele flori sa se treaca inainte ca efectul de albastrire sa aiba loc. trebuie sa experimentati.
      In ceea ce priveste vestile proaste trebuie sa va spun ca in afara de paianjeni pe planta mai sunt si alti daunatori si un Specialist va va face o recomandare personalizata pentru substantele pe care va trebui sa le folositi pentru a scapa de ei si de a revigora planta. Pana atunci puteti incepe prin stergera usoara cu o laveta inmuiata in apa a frunzelor pentru ca acaricidul folosit are efect translaminar si nu este afectat de umezirea ulterioara a frunzelor. Cu aceasta ocazie veti indeparta si panzele de paianjen vizibile in filmulet.

      # 168244
      0 urează frunze verzi
      • Rusu Simona
        26 mai 2023

        Mulțumesc! Așa voi proceda.

        # 168336
        1 urează frunze verzi
    • Ela Botanista | Ajutor in gradinaSPECIALIST
      26 mai 2023

      Buna ziua. Impotriva acarienilor prezenti pe planta, puteti avea in vedere efectuarea a 1-2 tratamente (al doilea tratament daca este necesar), la interval de 7 zile intre ele, cu un insecticid-acaricid precum Vertimec 1.8 EC, 10 ml, in doza de 5 ml/10 L apa, prin pulverizare uniforma pe planta. Este indicat sa preparati un volum de solutie corespunzator unui singur tratament (respectand dozajul mentionat), deoarece amestecul deja preparat nu are o valabilitate mai mare de 24 ore.
      Ulterior, la 10 zile de la finalizarea tratamentului fitosanitar, puteti avea in vedere si utilizarea unui ingrasamant special formulat pentru plante predispuse la atacul acarienilor, care are rolul de a revitaliza plantele in urma atacului: Spray Organic Plante Predispuse la Acarieni, 500 ml, se aplica direct prin pulverizare pe frunze (nu se va aplica pe boboci si pe flori), conform recomandarilor de pe eticheta.

      # 168250
      0 urează frunze verzi
Vezi 3 fire de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail și prin notificare (în aplicație) când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

hortensia-sfaturi-ingrijire
ÎNCEPE O DISCUȚIE DESPRE
Hortensia

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi