Gutui – fructele mici putrezesc

Acest subiect conține 1 răspuns are 2 voci și a fost actualizat ultima dată de  Tom Botanistul 6 iunie 2017 la 5:02 pm.

 • Autor
  Mesaje
 • 1 Răspunsuri
 • #12052 Răspuns
  Radu

  Buna ziua! Revin cu poze referitor la gutuii care au crescut de marimea unei visine si au inceput a se usca.Se strica de la seminte din interiorul fructului. Daca puteti sa-mi spuneti cum se transmite boala si ce se poate de facut? eu am stropit pina la butonul infloritor de doua ori cu zeama bordoleza, la floare numai cu Calipso de doua ori, dupa tratamentele acestea am controlat fructele si aratau asa, deja al doilea an este aceeasi boala.

 • #12170 Răspuns
  Tom Botanistul

  Pomul dumneavoastra pare sa fi fost atacat de gargarita florilor de mar (Anthonomus pomorum) ce isi depune ouale in bobocii florali iar larvele iesite consuma interiorul florii. Ati observat vreun daunator? Este posibil ca in momentul aplicarii tratamentelor larvele sa fi iesit deja din ou si sa fi consumat o parte din componentele florale, ceea ce a dus ulterior la putrezirea ovarului (viitorul fruct). Tratamentele pentru combaterea gargaritei se incep inca din luna martie, daca se inregistreaza temperaturi de peste 9 grade iar pomul se afla in faza de dezmugurit. Se mai aplica 1-2 tratamente si dupa scuturarea petalelor pentru a combate gargaritele din generatia I.
  In acest moment se poate aplica un tratament cu Actara (http://www.botanistii.ro/syngenta-actara-25-wg.html) pentru a combate adultii inainte ca acestia sa intre in hibernare.

  • Acest răspuns a fost modificat acum 3 ani, 3 luni de către  Tom Botanistul.

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin email când apare un răspuns nou.

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Sunt de acord cu Politica de Confidențialitate.
Adaugă răspunsul tău:
Informația ta:Mărimea maximă a documentului este 5000 KB.Adaugă fișier<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre> <em> <strong> <del datetime=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">