Vezi 1 fir de răspunsuri
  • Madalina
   4 iunie 2023
   1 urează frunze verzi

   gerbera – pete maro pe frunze

   Bună ziua!
   Va rog sa ma ajutați cu o recomandare de tratament pentru gerbera din fotografie.
   Am tot tăiat din frunzele care păreau afectate prezentând pete gri care apoi devin maro(foto 2), iar acum vad ca frunzulitele noi se usucă pe margine.
   Planta e cumpărată de vreo 3 luni, o ud la 2-3 zile și i-am aplicat îngrășământ sub forma de batoane. După ce au trecut florile pe care le avea când am cumparat-o nu a mai inflorit.
   Mulțumesc anticipat.

   # 169690

   1 Răspuns

   Răspunde
  • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
   8 iunie 2023

   Buna ziua, doar pe baza fotografiilor, nu se poate determina daca simptomele respective au aparut in urma unui stres abiotic sau au si o componenta de natura biotica (de exemplu, instalarea unei afectiuni fitopatogene). In acest caz, pentru siguranta, daca ati eliminat frunzele afectate, este indicat sa efectuati si un tratament cu un fungicid cu spectru larg de actiune precum: Amistar, 10 ml, in doza de 10 ml/10 L apa, prin pulverizare pe frunze. Este important sa preparati un volum de solutie corespunzator unui singur tratament (respectand dozajul mentionat), deoarece amestecul deja preparat nu are o valabilitate mai mare de 24 ore. Pulverizati solutia (Pulverizator manual Volpi TECH1) cat mai fin si uniform pe planta, pe partea superioara si inferioara a frunzelor.
   De asemenea, pentru revitalizarea gerberei (Gerbera, informatii si sfaturi de ingrijire), este recomandata si administrarea regulata a unui ingrasamant precum Vital NT, 250 ml prin udare la radacina, in doza de 2 ml/1 L apa, conform instructiunilor de pe eticheta. Deoarece ati mai aplicat un ingrasamant, este indicat sa verificati eticheta produsului folosit pentru a vedea perioada de actiune a ingrasamantului. Dupa incheierea acestei perioade, puteti utiliza produsul recomandat.
   De asemenea, este indicata si monitorizarea plantei, o perioada. In cazul in care apar si alte simptome sau cele prezente se accentueaza, va asteptam mesajul insotit de fotografii.

   # 170449
   1 urează frunze verzi
Vezi 1 fir de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail și prin notificare (în aplicație) când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

ÎNCEPE O DISCUȚIE DESPRE
Gerbera

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi