Vezi 1 fir de răspunsuri
  • Serban Aura
   1 iunie 2022
   4 urează frunze verzi

   Garofita cu frunze albicioase

   Buna ziua,
   Garofița are foarte mult soare. Nu o ud f. des. Nu am tratat-o cu ceva.
   Pe lângă ca are frunzele albicioase și nu mai sunt verzi cum erau la început, încep să se usuce la baza, dar dau lastari. O curăț de frunzele uscate , dar rămân niște tije golase cu frunze si flori la capăt
   Cum ar trebui să o îngrijesc?
   Mulțumesc.

   # 129406

   1 Răspuns

   Răspunde
  • Ela Botanista | Ajutor in gradinaSPECIALIST
   2 iunie 2022

   Buna ziua. Garofita prezinta simptome specifice unui atac de daunatori (posibil acarieni sau tripsi). In acest caz, se recomanda efectuarea a 1-2 tratamente, la interval de 7-10 zile intre ele, cu un insecticid precum Vertimec 1.8 EC, 10 ml, in doza de 5 ml/10 L apa. Pulverizati solutia cat mai fin, astfel incat sa se realizeze o distribuire cat mai uniforma a acesteia pe planta, atat pe partea inferioara, cat si pe partea superioara a frunzelor, precum si pe tulpina. Este important sa preparati un volum de solutie corespunzator unui singur tratament (respectand dozajul mentionat), deoarece amestecul deja preparat nu are o valabilitate mai mare de 24 ore.
   La 7-10 zile de la efectuarea tratamentelor, este indicat sa folositi un produs pentru intretinerea plantelor ornamentale, precum Contra X, 500 ml, aplicat direct prin pulverizare. Se poate folosi in cazul plantelor care au suferit atac de daunatori. 
   In plus, se recomanda si administrarea regulata a unui ingrasamant special pentru plante in ghiveci, precum Ingrasamant Organic Flori de Balcon si Terasa, 350 ml, aplicat prin udare la radacina, conform recomandarilor din descrierea produsului.
   Mai multe informatii despre ingrijirea acestor specii se regasesc in articolul nostru: https://www.botanistii.ro/blog/tratamente-informatii-flori-garoafe/.

   # 129469
   0 urează frunze verzi
Vezi 1 fir de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail și prin notificare (în aplicație) când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

garoafe-sfaturi-ingrijire
Decorative de exterior
Garoafe

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi