Vezi 2 fire de răspunsuri
    • Nick
      23 iulie 2021
      6 urează frunze verzi

      Gândaci mici descoperiți în apartament

      Bună seara,

      Am descoperit gândaci mici misunand prin casa. Am reușit sa fotografiez unul. Nu știu ce fel de gândaci este deoarece după marime și după cum arata nu am reusit sa il identific pe internet. Au aproximativ între 2mm și 4mm lungime. Ma puteti ajuta va rog frumos în identificare și desigur cu o solutie pentru stampila lor?

      Multumesc anticipat și seara buna!

      # 100047

      5 Răspunsuri

      Răspunde
    • Tom Botanistul, Ajutor in gradinaSPECIALIST
      26 iulie 2021

      Buna ziua, insecta din imaginea atasata pare a fi un gandac de bucatarie. Pentru combaterea gandacilor, se recomanda aplicarea unui gel insecticid care are si atractant in compozitie, precum i21.5 Premise Gel, 20 g. Acesta se aplica sub forma unor bobite de orez in locurile ascunse (in spatele mobilei, la plinta, in spatele electrocasnicelor, la balamalele usilor etc). Datorita formularii produsului si naturii gandacilor, gelul este cel mai indicat pentru eliminarea intregului cuib. La interior isi pastreaza remanenta pentru o perioada de pana la 4 luni. Mai multe informatii sunt prezentate in articolul urmator: Scapa de gandacii de bucatarie, solutii, otrava.
      Daca gradul de infestare este ridicat, inaintea gelului, puteti aplica prin pulverizare un insecticid de contact precum i2 AMP2 CL RTU, 1 litru.

      De asemenea, un pas foarte important in combaterea eficienta a gandacilor il reprezinta identificarea si sigilarea cailor de acces ale acestora in locuinta, deoarece, chiar daca solutiile aplicate sunt eficiente pentru un anumit interval de timp, acestia vor continua sa patrunda.

      # 100387
      0 urează frunze verzi
      • Nick
        26 iulie 2021

        Multumesc frumos pentru răspuns! Sa înțeleg ca acesta este un pui?

        # 100393
        0 urează frunze verzi
        • Tom Botanistul, Ajutor in gradinaSPECIALIST
          26 iulie 2021

          Da, pare un exemplar dintr-un stadiu incipient de dezvoltare.

          # 100479
          0 urează frunze verzi
    • Elena
      31 august 2021

      Buna ziua, de vreo cateva zile au aparut in bucatarie acesti gandaci. Imi puteti spune ce fel de gandaci sunt si ce imi recomandati sa scap de ei?

      # 105487
      0 urează frunze verzi
      • Ela Botanista | Ajutor in gradinaSPECIALIST
        31 august 2021

        Buna ziua. Insectele din imagini par sa fie gandaci de bucatarie. Impotriva acestora, se recomanda aplicarea unui gel insecticid care are si atractant in compozitie, precum i21.5 Premise Gel, 20 g. Acesta se aplica sub forma unor bobite de orez in locurile ascunse (in spatele mobilei, la plinta, in spatele electrocasnicelor, la balamalele usilor etc). Datorita formularii produsului si naturii gandacilor, gelul este cel mai indicat pentru eliminarea intregului cuib. La interior isi pastreaza remanenta pentru o perioada de pana la 4 luni.
        Daca gradul de infestare este ridicat, inaintea gelului, puteti aplica prin pulverizare un insecticid de contact precum i2 AMP2 CL RTU, 1 litru. De asemenea, un pas foarte important in combaterea eficienta a gandacilor il reprezinta identificarea si sigilarea cailor de acces ale acestora in locuinta, deoarece, chiar daca solutiile aplicate sunt eficiente pentru un anumit interval de timp, acestia vor continua sa patrunda.
        Mai multe informatii despre combaterea gandacilor de bucatarie se regasesc in articolul urmator (Scapa de gandacii de bucatarie, solutii, otrava).

        # 105492
        0 urează frunze verzi
Vezi 2 fire de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail și prin notificare (în aplicație) când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

scapa-de-gandaci-de-bucatarie
ÎNCEPE O DISCUȚIE DESPRE
Gandaci de bucatarie

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi