Vezi 1 fir de răspunsuri
    • Alexandru
      20 iulie 2022
      1 urează frunze verzi

      Gandaci – apartament recent renovat

      Buna ziua,

      In prima noapte in noul apartament, seara tarziu la baie am vazut un gandac mare si negru. Identificat via google, blatta orientalis. Doua nopti mai tarziu, aceeasi poveste. Panicat si gata de masuri, am achizionat seringa de la bayer Max Force IC White.

      Dand cu gel, am observat puieti mici de tot in toate camerele, sub tocurile usilor si pe unde se imbina plinta cu parchetul. La 3 zile dupa aplicare, n-am mai vazut asa multi, in schimb am prins 2 mai maricei in sufragerie (vezi atasament).

      Ce tip de gandac pare a fi?
      Pot continua cu Bayer Max Force IC White sau am nevoie de altceva?

      # 135456

      3 Răspunsuri

      Răspunde
    • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
      20 iulie 2022

      Din imaginile inserate, par a fi o specie de gandaci de bucatarie. Astfel, daca gradul de infestare este ridicat, pe suprafete se recomanda aplicarea conform recomandarilor de pe eticheta, a unui insecticid precum i2 AMP2 CL RTU, 1 litru sau i2.6 Universal RTU, 500 ml. Se vor pulveriza suprafetele pe care le traverseaza insectele, respectand recomandarile de pe eticheta, in functie de produsul ales. Ulterior, dupa cateva zile, se poate aplica insecticidul achizitionat deja: MaxForce IC Gel, 20 g. Acesta se aplica sub forma unor bobite de orez in locurile ascunse (in spatele mobilei, la plinta, in spatele electrocasnicelor, la balamalele usilor etc). Gelul contine un atractant, ce ii va atrage si in 24 ore se vor observa primii daunatori morti. Acestia prin natura speciei se vor hrani cu semenii morti si vor transmite efectul gelului, asa numitul efect ”cascada”, ducand la exterminarea intregului cuib. Mai multe informatii despre combaterea acestora sunt prezentate in articolul urmator: Scapa de gandacii de bucatarie, solutii, otrava.
      In plus, pe viitor, pentru monitorizarea si capturarea diferitelor insecte, este indicata utilizarea cu regularitate a unei capcane precum: 100i, Adeziv Insecte, set 3 bucati.

      # 135494
      0 urează frunze verzi
      • Cris
        8 august 2022

        Buna ziua, am si eu o situatie cu gandaci mici exact ca in poza de la postarea originala.
        Situatia este ca in apartament renovat recent si foarte curat, in fiecare dimineata gasesc intre 1 si 5 astfel de gandaci cu burta in sus ori morti ori ametiti. Par concentrati in sufragerie(total izolata de exterior/vecini) in jurul canapelei dar ocazional gasesc cate unul si pe hol sau bucatarie. Eu nu am aplicat nici un fel de insecticid, capcana sau solutie care sa ii omoare si am sperat ca vor disparea dat fiind ca ii gasesc doar morti. De vreo 2 ori i-am vazut migrand incet din sufragerie spre alte locuri. Cu toate acestea au trecut cam 30 zile si nu vad semne de imbunatatire.
        Exista vreo explicatie posibila?

        # 137407
        0 urează frunze verzi
        • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
          9 august 2022

          Buna ziua. De regula, daca apar gandaci morti in locuinta, exista posibilitatea ca in blocul respectiv sa se fi efectuat tratamente de dezinsectie iar acestia sa patrunda in incinta prin intermediul instalatiei de canalizare, prin sistemul de ventilatie, prin spatiul de sub usa, prin alte fisuri/crapaturi sau ferestre. Daca se observa si gandaci vii, puteti avea in vedere respectarea recomandarilor oferite mai sus.

          # 137548
          0 urează frunze verzi
Vezi 1 fir de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail și prin notificare (în aplicație) când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

scapa-de-gandaci-de-bucatarie
ÎNCEPE O DISCUȚIE DESPRE
Gandaci de bucatarie

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi