Frunze rasucite la capsun

Acest subiect conține 3 răspunsuri are 2 voci și a fost actualizat ultima dată de  Tom Botanistul 15 mai 2017 la 11:16 pm.

 • Autor
  Mesaje
 • 3 Răspunsuri
 • #11364 Răspuns
  aurica mihaela

  Buna ziua.la capsunile soiul Elegance se rasucesc frunzele inauntru, pe spate apare o culoare violacee,iar plantele afectate raman mai mici.ce ar putea fi ????

 • #11397 Răspuns
  Tom Botanistul

  De regula, plantele isi rasucesc frunzele atunci cand conditiile de mediu nu sunt prielnice (in special temperatura) ca raspuns de aparare. Ar fi utile cateva poze mai de aproape astfel incat sa se vada si acele pete violacei. Scoateti o planta bolnava, sectionati-o pe lungime si verificati ce culoare prezinta tulpina plantei (faceti si cateva poze). Temperaturile in zona dumneavoastra au fost scazute in ultimele zile? Problema se manifesta la toate plantele sau izolat, la cateva plante?
  In a treia poza se observa cateva pete pe o frunza ce par a fi ale patarii albe. Patarea alba la capsun se combate cu Score (http://www.botanistii.ro/syngenta-score-250-ec.html) alternat cu Dithane (http://www.botanistii.ro/dowagro-dithane-m-45.html). Se efectueaza 2-3 tratamente la interval de 7 zile.
  Astept raspunsul si pozele dumneavoastra.

 • #11411 Răspuns
  aurica mihaela

  Am mai observat ,intr-adevar vara ,cand e f cald frunzele se rasucesc,dar acum la aceste plante se observa ca ceva nu este in regula .au ramas f .mici.Sa zic asa ,30-40 plante din aprx 2000.variatii de temperatura am avut si noi in ultima vreme si inca cum .la sfarsit de aprilie a fost zapada.azi am mai facut ceva poze .Va multumesc

 • #11457 Răspuns
  Tom Botanistul

  Se pare ca tulpina plantei sectionate este putrezita (culoarea normala este alba). Este posibil sa aveti de-a face cu mana coletului. Se recomanda aplicarea unui tratament radicular cu Topsin (http://www.botanistii.ro/nippon-topsin-70-wdg.html) in doza de 10 grame la 10 litri apa. Se uda fiecare planta cu 400 ml solutie. Daca aveti sistem de irigare prin picurare, tratamentul se poate administra prin intermediul acestuia (se utilizeaza doza la hectar de 1 kg). Foliar se poate aplica un tratament cu Ridomil Gold (http://www.botanistii.ro/syngenta-ridomil-gold-mz-68-wg.html) in doza de 25 de grame la 10 litri apa. Mai verificati si alte plante si daca prezinta aceeasi problema a tulpinii, ar fi recomandata scoaterea lor din cultura.


N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin email când apare un răspuns nou.

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Sunt de acord cu Politica de Confidențialitate.
Adaugă răspunsul tău:
Informația ta:Mărimea maximă a documentului este 5000 KB.Adaugă fișier<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre> <em> <strong> <del datetime=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">