Vezi 3 fire de răspunsuri
  • Maria
   14 martie 2022
   5 urează frunze verzi

   frunze palide rhododendron

   Am primit floarea de 8 Martie, arata superb. Pe data de 11 am pus-o într-un vas mai mare, pentru a avea mai mult spațiu și mi se parea că este prea umed solul, asa ca nu am mai udat-o după mutare, doar am stropit-o cu apa filtrata. A 2 a zi, erau toate florile pleostite iar astazi arata asa, am udat-o aseară cu un pic de apă filtrata cu cel puțin 6 ore înainte. Momentan sta la geam, sub pervaz este caloriferul dar nu este pornit non-stop, cred ca sunt maxim 23 de grade in casa. Ce as putea sa ii mai fac?

   #120040

   5 Răspunsuri

   Răspunde
  • Tom Botanistul, Ajutor in gradinaSPECIALIST
   15 martie 2022

   Buna ziua, dupa aspectul acesteia, planta pare sa sufere de deshidratare, in plus, simptomele par a fi influentate si de pozitionarea plantei in apropierea caloriferului (caldura degajata de acesta poate afecta cresterea si dezvoltarea plantei). Este indicat sa asigurati, mai degraba, un volum suficient de apa (substratul sa fie complet saturat), la intervale mai lungi de timp (decat volume mai mici, administrate des), de asemenea este indicata pozitionarea acesteia cat mai departe de calorifer. De moment, se recomanda respectarea conditiilor de ingrijire specifice acestor specii: Sfaturi, ingrijire, cultivare, Rhododendron. Pentru a sustine cresterea si dezvoltarea sanatoasa a plantei, se recomanda administrarea unui ingrasamant organic precum AMN Verde, 500 ml, datorita continutului in micro si macroelemente, ingrasamantul stimuleaza activitatea microbiologica din substrat, ceea ce conduce la imbunatatirea fertilitatii si implicit la dezvoltarea radicinilor. In plus, puteti incerca sa administrati 2-3 tratamente cu un produs precum Spray Organic pentru Plante de Interior Zimmerpflanzen, 500 ml, pentru a sprijini regenerarea plantelor in urma stresului suferit.

   #120068
   1 urează frunze verzi
  • Lavinia
   21 martie 2022

   Bună ziua.. Am primit și eu aceasta foarte și la câteva zile de la primirea ei sa făcut asa.. Și nu știu ce sa ii fac sa își revina, ma poate ajuta și pe mine cineva?

   #120467
   0 urează frunze verzi
  • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
   21 martie 2022

   Buna ziua, pentru a va putea ajuta cu o recomandare adecvata, avem rugamintea sa ne furnizati mai multe detalii: unde este amplasata, care sunt conditiile de mediu din incinta respectiva (temperatura, lumina, umiditate), la ce interval se realizeaza udare si in ce mod? Ghiveciul prezinta orificii de scurgere a apei? Ati aplicat vreun tratament fitosanitar/ingrasamant? Ati sesizat prezenta daunatorilor?

   #120480
   0 urează frunze verzi
Vezi 3 fire de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

Primești răspuns în 2 ore
×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

frunze palide rhododendron Comunitatea Botanistii
Decorative de exterior
Rhododendron

Informația ta:

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec


Unde te găsim?

Alege orașul în care dorești să primești pachetul pentru a primi estimări de durată și cost livrare