Vezi 2 fire de răspunsuri
    • George Ciobanu
      29 mai 2023
      4 urează frunze verzi

      Frunze hortensie uscate

      Buna ziua! Am achizitionat de curand cateva tufe de hortensie macrofila care inca sunt in ghivecele originale. Plantele au parte de soare doar dimineata, sunt udate dar a inceput sa se usuce varful catorva frunze dupa cum se vede. Am achizitionat de la voi si am aplicat o stropire cu Sanmite 10SC si urmeaza si o stropire cu Nissorun 10WP. De asemenea am adaugat ingrasamant de hortensie Floraself in apa cu care au fost udate.
      Imi puteti oferi cate sfaturi/ pareri legat de ce as putea face pt a trata aceasta stare a plantelor?
      Va multumesc!

      # 168759

      4 Răspunsuri

      Răspunde
    • Emilia LCunoscător
      31 mai 2023

      Buna ziua. Hortensiie arata foarte bine. Este normal ca frunzele sa nu ramana intacte, asa cum au fost inainte de a le cumpara, iar in imagini nu par sa sufere de vreo boala sau sa fie atacate de daunatori. Este posibil sa se fi uscat usor din cauza temperaturilor ridicate si a aerului uscat, ori soarele este prea intens, ori au fost putin stresate dupa ce le-ati cumparat si transportat pana acasa. Le puteti indeparta pe cele uscate, iar ca ingrijire ulterioara, poate va ajuta acest articol Hortensia, informatii si sfaturi de ingrijire.
      Mai mult decat atat, daca doriti sa le aplicati si un ingrasamant, acesta este special pentru hortensii: Ingrasamant Hortensia Blue Wuxal Hortensiendünger, 1 litru.

      # 169291
      2 urează frunze verzi
      Răspuns susținut de specialiști
      • George
        1 iunie 2023

        Va multumesc!

        # 169393
        0 urează frunze verzi
    • George Ciobanu
      13 iulie 2023

      Buna ziua! Ma puteti ajuta cu un sfat/ parere legat de hortensia din imagini care prezinta frunze uscate? Sunt 3 plante identice plantate in acelasi timp intr-o jardiniera cu pamant special de hortensii. Au parte de soare doar in prima parte a zilei, au sol umed, primesc ingrasamant de hortensii o data pe sapt. Au fost stropite cu Nissorun si Sanmite 10 la intervale diferite de timp. De curand una din plante a inceput sa aiba frunze uscate dupa cum se vede, fara a avea parte de nici o schimbare. Va multumesc anticipat!

      # 176674
      1 urează frunze verzi
      • Ela Botanista | Ajutor in gradinaSPECIALIST
        14 iulie 2023

        Buna ziua. Simptomele de depreciere nu pot fi asociate cu prezenta unor agenti fitopatogeni (boli sau daunatori), ci cu un stres fiziologic provocat de factori abiotici neprielnici, respectiv de un cumul de factori: expunerea la soare puternic si temperaturi foarte ridicate (arsuri solare), vant puternic sau uscat, stresul suferit la transplantare (avand in vedere faptul ca operatiunea a fost efectuata in plin sezon de vegetatie), umiditatea neadecvata a substratului, aciditatea neadecvata a substratului, carente nutritive sau exces de anumite substante in substrat, stresul suferit la efectuarea tratamentelor fitosanitare cu acaricide, etc. Este cunoscut faptul ca aceleasi specii de plante pot fi mai mult sau mai putin sensibile la actiunea acelorasi factori biotici si abiotici, iar cresterea, dezvoltarea si rezistenta plantelor depinde de numerosi factori, de la inzestrarea genetica al fiecarui exemplar si pana la factorii de mediu in care sunt amplasati acestia.
        Se recomanda indepartarea frunzelor si a florilor depreciate, respectiv asigurarea conditiilor de mediu si de ingrijire specifice hortensiilor. In plus, puteti avea in vedere asigurarea necesarului de nutrienti, prin administrarea regulata a unor ingrasaminte special formulate pentru aceste specii: Ingrasamant Hortensia Blue Wuxal Hortensiendünger, 1 litru, prin udare la radacina, respectiv Ingrasamant Hortensia Blue Hauert, 500 ml, prin pulverizare foliara, conform instructiunilor din descrierea produselor. Mai multe informatii despre ingrijirea acestor specii de plante se regasesc in articolul nostru: Hortensia, informatii si sfaturi de ingrijire. Evolutia pe viitor a exemplarului depreciat nu poate fi precizata.

        # 176701
        0 urează frunze verzi
Vezi 2 fire de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail și prin notificare (în aplicație) când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

hortensia-sfaturi-ingrijire
ÎNCEPE O DISCUȚIE DESPRE
Hortensia

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi