Vezi 1 fir de răspunsuri
    • Popescu Alexandru
      24 mai 2022
      7 urează frunze verzi

      Frunze galbene leandru

      Au inceput sa se ingalbeneasca frunzele cele mai mici de la leandru dar si unele medii.
      Este in ghiveci.
      Il ud seara de seara cu 500-1l de apa de robinet
      Va atasez poze.
      Deja am comandat dar va rog sa ma sfstuiti cum sa aplic tratamentul (si daca merg toate in paralel, fiecare la intervalul ei)
      Bio-pflazenspray (spray organic plante)
      Bio-flussigdunger (ingrasamant organic)
      Zoxis 10ml

      # 128383

      3 Răspunsuri

      Răspunde
    • Ela Botanista | Ajutor in gradinaSPECIALIST
      24 mai 2022

      Buna ziua. In cazul in care nu ati sesizat prezenta daunatorilor pe frunze/panze fine, se recomanda eliminarea partilor afectate si efectuarea unui tratament cu fungicidul Zoxis 250 SC, 10 ml, in doza de 10 ml/10 L apa, prin pulverizare foliara.
      La 10-12 zile de la efectuarea tratamentului cu fungicid, se poate aplica ingrasamantul Spray Organic pentru Plante de Interior Zimmerpflanzen, 500 ml, prin pulverizare pe frunze, conform recomandarilor de pe eticheta.
      In vederea formarii bobocilor florali si infloririi, pe parcursul perioadei de vegetatie (primavara-vara), se recomanda administrarea regulata a ingrasamantului Ingrasamant Organic Inflorire Blütenpracht, 350 ml. Acesta se administreaza impreuna cu apa de udare, respectand o dilutie de 10 ml la 1 litru de apa. Avand in vedere ca se administreaza prin udare, acest ingrasamant se poate aplica concomitent cu tratamentul cu fungicid.
      Deoarece ati mentionat ca il udati zilnic, simptomele de ingalbenire pot fi favorizate si de umiditatea ridicata din substrat, de aceea, este indicat sa udati planta mai rar (utilizand o cantitate suficienta de apa), lasand substratul sa se usuce intre doua udari si intotdeauna cu apa dedurizata. Daca folositi apa de la robinet, lasati in prealabil apa intr-un vas deschis timp de 24 de ore.
      Mai multe informatii despre ingrijirea leandrului se regasesc in articolul nostru: Leandru, informatii si sfaturi de ingrijire.

      # 128387
      0 urează frunze verzi
      • Alexandru Popescu
        25 mai 2022

        Multumesc Ela de indrumare. Ce nu inteleg eu la Zoxis este dilutia 10ml in 10L de apa si dupa pulverizat. Unu la mana, ok am sa diluez probabil 1ml-2 in 1-2 L de apa, ca nu am ce sa fac cu 10L dar nici aia nu cred ca o sa pot sa ii pulverizez pe frunze. Ai zis ca pot sa il aplic cu ingrasamantul, dar acela il voi dilua si turna in ghiveci ca la o udare normala. Oare sa torn dilutia de zoxis in loc sa o pulverizez?

        Ai vre-o recomandare cum pot verifica la plante nivelul de apa din ghiveci? Vorbim de ghivece de 30-40L

        mersi mult!

        # 128564
        0 urează frunze verzi
        • Ela Botanista | Ajutor in gradinaSPECIALIST
          25 mai 2022

          Tratamentul cu fungicid se aplica prin pulverizare cat mai fina, astfel incat sa se realizeze o distribuire cat mai uniforma a solutiei pe planta, atat pe partea superioara, cat si pe partea inferioara a frunzelor. Puteti aplica tratamentul si pe celelalte plante din spatiul respectiv.
          Este important sa preparati un volum de solutie corespunzator unui singur tratament (respectand dozajul mentionat), deoarece amestecul deja preparat nu are o valabilitate mai mare de 24 ore.
          Pentru masurarea umiditatii din substrat puteti utiliza o sonda speciala de la magazinele de bricolaj.

          # 128580
          0 urează frunze verzi
Vezi 1 fir de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail și prin notificare (în aplicație) când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

ÎNCEPE O DISCUȚIE DESPRE
Leandru

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi