Vezi 1 fir de răspunsuri
  • Anca
   20 septembrie 2022
   2 urează frunze verzi

   Ficusului ii cad frunzele

   Dragilor,
   Am un ficus foarte frumos, caruia îi cad frunzele de o perioadă bună de timp. La început îi cădeau doar cele care se îngălbeneau. Acum îi cad și cele noi (mici), care nu ajung la maturitate. Îl ud o dată la două săptămâni. Pământul pare mereu umed. Întradevăr nu este localizat într-un loc foarte luminos și urmează să-l mut intr-o altă locație. Mă tem că la transport îi vor cădea toate frunzele.
   Ce se întâmplă cu el? Cum să îl salvez?
   Mulțumesc!

   #141925

   1 Răspuns

   Răspunde
  • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
   21 septembrie 2022

   Buna ziua. Per ansamblu ficusul arata bine, daca nu ati observat prezenta unor daunatori pe frunze, atunci cel mai probabil caderea frunzelor a aparut in urma unui stres abiotic, de exemplu: curenti de aer, lumina insuficienta, lipsa fertilizarii, etc., insa, in functie de intensitate, poate fi si un fenomen normal, intrucat unele specii de ficus tind sa-si piarda frunzele, odata cu scaderea treptata a intensitatii luminoase (aferenta conditiilor de toamna sau iarna). Astfel, daca in camera respectiva conditiile sunt mentinute aproximativ constante, este indicata ingrijirea acestuia conform sfaturilor mentionate si in articolul nostru (Ficus, informatii si sfaturi de ingrijire), iar pentru a sprijini cresterea sanatoasa, precum si pentru a mai atenua fenomenul de cadere a frunzelor, se recomanda administrarea in mod regulat, conform recomandarilor de pe eticheta, a unui ingrasamant special formulat pentru cerintele nutritionale ale acestor specii: Ingrasamant Ficus Freund, 350 ml.

   #141960
   0 urează frunze verzi
Vezi 1 fir de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail și prin notificare (în aplicație) când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

Decorative de interior
Ficus

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi