Vezi 1 fir de răspunsuri
    • Oana
      30 martie 2021
      0 urează frunze verzi

      ficus ginseng – ramuri negre

      Buna ziua!
      Ficusul meu ginseng a inceput de vreo 2 saptamani sa aiba 2 crengute cu varful negru care pare ca au murit. Il ud o data pe saptamana. De asemenea, a inceput sa piarda iar destul de multe frunze. I am gasit in ultimele 2 zile vreo 3 frunze patate maro pe care i le am smuls. Mai are o frunza cu pete galbui. In rest are multe frunze micute, sper ca nu e grav ce are. V am atasat poze.

      # 84592

      3 Răspunsuri

      Răspunde
    • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
      30 martie 2021

      Buna ziua, pentru a va putea ajuta cu o recomandare, va rugam sa ne mentionati cateva detalii despre planta dumneavoastra, precum: conditiile de mediu (temperatura, lumina), cum se realizeaza udarea, tratamente sau ingrasaminte administrate, posibile insecte daunatoare prezente pe planta.

      # 84598
      0 urează frunze verzi
      • Oana
        31 martie 2021

        Buna ziua! Planta sta la geam, soarele bate direct maxim 1h pe zi, dar atunci ori trag jaluzelele ori o pun astfel incat sa nu fie direct pe ea. Temperatura cred ca este undeva pe la 24 25 de grade si o ud o data pe saptamana. I-am pus fertilizator universal acum aproape o saptamana, o singura data. Nu am observat sa fie vreo insecta pe planta, doar acele pete maro pe frunze. Acum aproximativ 3 saptamani erau multe astfel de frunze, dar dupa ce le am cules pe toate, n am mai avut probleme (nici cu alte frunze patate, nici cu picarea altor frunze) pana acum 2 zile.

        # 84599
        0 urează frunze verzi
        • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
          31 martie 2021

          Avand in vedere informatiile furnizate, cel mai probabil petele respective, precum si innegrirea varfului de crestere au aparut in urma instalarii unei boli. Insa, caderea frunzelor poate aparea si in urma unui stres abiotic cauzat de conditiile de mediu si ingrijire necorespunzatoare (lumina solara insuficienta, udare necorespunzatoare, curenti de aer, oscilatii de temperatura etc.). Astfel, este indicat sa eliminati portiunile afectate, pentru a diminua raspandirea afectiunii, dupa care se recomanda efectuarea a 1-2 tratamente cu un fungicid omologat la plantele ornamentale, precum Amistar, 10 ml. Se dizolva 10 ml in 10 litri de apa, iar solutia obtinuta se aplica prin pulverizare pe frunze. Este important sa preparati un volum de solutie corespunzator unui singur tratament (respectand dozajul mentionat), deoarece amestecul deja preparat nu are o valabilitate mai mare de 24 ore. Tratamentele se pot efectua la intervale de 7 zile.
          In plus, pentru o a sprijini cresterea sanatoasa, parcursul perioadei de vegetatie, este indicata administrarea unui ingrasamant special pentru bonsai, precum: Ingrasamant Bonsai & Cactusi Kakteendunger, 250 ml. Deoarece ati mai aplicat un ingrasamant, este indicat sa verificati eticheta produsului folosit pentru a vedea perioada de actiune a ingrasamantului. Dupa incheierea acestei perioade, puteti utiliza produsul.
          De asemenea, pe langa recomandarile mentioante mai sus, este foarte important sa respectati cerintele de mediu si ingrijire specifice, mentionate in articolul urmator: Bonsai, informatii si sfaturi de ingrijire.

          # 84615
          0 urează frunze verzi
Vezi 1 fir de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail și prin notificare (în aplicație) când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

ÎNCEPE O DISCUȚIE DESPRE
Bonsai

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi