Vezi 3 fire de răspunsuri
    • Clau
      1 iulie 2021
      5 urează frunze verzi

      fertilizare excesiva muscate

      Imi puteti da un sfat,va rog,referitorla situatia muscatelor?
      Au mers foarte bine ,pana cand au primit din greseala dulba cantitate de ingrasamant…
      Nu reusesc acum sa le mai insanatosesc.
      Frunzele se ingalbenesc,florile nu se mai deschid si se usuca ,au o culoare f.inchisa fata de florile sanatoase dinainte.

      # 95350

      7 Răspunsuri

      Răspunde
    • Tom Botanistul, Ajutor in gradinaSPECIALIST
      1 iulie 2021

      Buna ziua, daca muscatele au fost fertilizate in exces, de moment, se recomanda eliminarea portiunilor afectate, iar pentru a depasi stresul suferit, puteti avea in vedere administrarea catorva tratamente cu un produs pe baza de microorganisme benefice, precum AMN BonaVita, 500 ml. Pe viitor, pentru a evita efectele negative ce pot aparea in cazul dozarii incorecte a ingrasamintelor minerale, puteti avea in vedere utilizarea de ingrasaminte organice, ca de exemplu Ingrasamant Organic Inflorire Blütenpracht, 350 ml.
      Mai multe informatii despre ingrijirea corespunzatoare a muscatelor sunt prezentate in articolul nostru: Muscata, informatii si sfaturi de ingrijire.

      # 95472
      0 urează frunze verzi
    • CARMEN
      7 iulie 2021

      Buna ziua
      Am o situatie asemanatoare in care una dintre muscate are flori exact ca in imaginea de mai sus, din 1 iulie. Adica, mici si inchise la culoare.
      Expunerea este pe partea sudica ( pe pervazul exterior al ferestrei, direct in soare pana la o anumita ora) si am fertilizat cu un ingrasamant chimic special pentru muscate cam o data la 10 – 14 zile (recomandarea producatorului este chiar si o data pe saptamana in aceasta perioada, dar mi-a fost frica). Deci, nu se poate spune ca am fertilizat excesiv. Ce alta cauza ar mai putea fi pentru aceste flori cu aspect nesanatos ? Daca e nevoie pot atasa si eu poza dar, in principiu, arata cam la fel.
      Mai am cumparate de pe site-ul Dvs. urmatoarele produse: Ingrasamant Organic Inflorire Blütenpracht 350 ml, Biplantol Vital 250 ml si Razormin 250 ml. Ce as putea folosi pentru revenirea muscatei din aceasta situatie de stres? Ma gandeam chiar sa prepar o solutie 100% naturala cu drojdie de bere cum am citit pe internet dupa care sa reiau fertilizarea fie chimica, fie organica. Avantajul ingrasamantului meu chimic pentru muscate, fata de cel organic Blütenpracht este ca primul are in compozitie foarte mult potasiu si fosfor fata de cel organic. Ce imi recomandati?

      # 97233
      0 urează frunze verzi
      • Ela Botanista | Ajutor in gradinaSPECIALIST
        7 iulie 2021

        Buna ziua. Din informatiile oferite, cel mai probabil simptomele descrise sunt determinate de expunerea plantei in plin soare. In continuare, daca este posibil, este indicat sa amplasati planta intr-un loc ferit de lumina directa a soarelui si sa administrati un ingrasamant cu efect de regenerare si intarire: Vital NT, 250 ml, aplicat prin udare, in doza de 2 ml/1 L apa.
        Pentru mai multe informatii despre ingrijirea muscatelor puteti consulta articolul nostru (Muscata, informatii si sfaturi de ingrijire).

        # 97318
        1 urează frunze verzi
        • CARMEN
          7 iulie 2021

          Multumesc pentru raspuns. Este suficienta o singura aplicare cu Biplantol Vital? Sau este nevoie de mai multe aplicari (la interval de 10-14 zile)?
          Dupa aceea cu ce ar fi mai bine sa continui? Cu Ingrasamantul organic Blütenpracht cu npk pe care il stiti sau cu cel chimic special pentru muscate (kristalon npk 17-6-25)?

          # 97328
          0 urează frunze verzi
          • Ela Botanista | Ajutor in gradinaSPECIALIST
            7 iulie 2021

            In acest caz, avand in vedere ca Biplantol Vital se poate aplica si prin pulverizare foliara, in doza de 20 ml/1 L apa, il puteti administra concomitent cu Ingrasamantul Organic Blütenpracht, aplicat prin udare, in doza de 10 ml/1 L apa. Tratamentele se pot administra regulat, pe parcursul perioadei de vegetatie.
            Totusi, deoarece ati mai aplicat un ingrasamant, este indicat sa verificati eticheta produsului folosit pentru a vedea perioada de actiune a ingrasamantului. Dupa incheierea acestei perioade, puteti utiliza produsele recomandate.

            # 97331
            0 urează frunze verzi
    • CARMEN
      30 septembrie 2021

      Buna ziua
      Am o intrebare referitoare la fertilizarea muscatelor. Folosesc Ingrasamant Organic Inflorire Blütenpracht 350 ml conform instructiunilor producatorului iar muscatele au inceput sa arate bine sau chiar foarte bine unele dintre ele care au avut conditii de lumina mai favorabile. Ma plangeam in mesajul trecut de flori mici cu aspect nesanatos dar acum si-au revenit sau cel putin sunt pe drumul cel bun. Problema e ca nu prea mai au mult timp la dispozitie.
      Intrebarea este daca in luna octombrie va fi vreme buna iar muscatele pot fi tinute afara, as mai putea folosi ingrasamantul sau trebuie neaparat sa ma opresc asa cum se specifica in instructiuni la sfarsitul lui septembrie?

      # 108578
      0 urează frunze verzi
      • Tom Botanistul, Ajutor in gradinaSPECIALIST
        30 septembrie 2021

        Buna ziua, pentru a sprijini intrarea plantelor in perioada de repaus vegetativ, ar fi indicat sa intrerupeti administrarea ingrasamantului pentru inflorire si sa il reaplicati regulat incepand din primavara.

        # 108597
        1 urează frunze verzi
Vezi 3 fire de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail și prin notificare (în aplicație) când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

ÎNCEPE O DISCUȚIE DESPRE
Muscata

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi