Vezi 2 fire de răspunsuri
  • Adina
   2 decembrie 2020

   Dracaena – pete maro cu contur galben

   Buna ziua,
   Sunt extrem de incepatoare, iar aceasta este prima mea planta.
   Am aceasta dracaena care de curand am adus-o in casa, i-am schimbat ghiveciul avea unul care era mai mare decat nevoile plantei, i-am schimbat pamantul cu un amestec de 2 parti pentru plante verzi si 1 parte pentru cactusi, pentru in drenaj mai bun. Am cumparat un aparat care masoara umiditatea solului astfel incat sa imi dau seama cand solul e complet uscat. Ii mai sterg 1 data pe sapt frunzele cu pblaventa umeda.Planta cred ca a fost udata excesiv( nu am avut eu grija de ea). Cat timp a stat afara nu a stat in soare. Cand am adus-o in casa i-am taiat din varfuri care erau maro si uscate. Pot taia din petele maro si de pe margini? Se mai regenereaza frunza daca o tai pe margini?Credeti ca se poate face ceva cu aceasta planta incat sa fie sanatoasa si sa ma pot bucura de ea? Credeti ca problemele care le are sunt doar de la udatul excesiv?
   Multumesc frumos.
   Adina

   #66294

   2 Răspunsuri

   Răspunde
  • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
   2 decembrie 2020

   Buna ziua, va rugam sa ne mentionati cateva informatii suplimentare despre planta dumneavoastra, pentru a va putea oferi un tratament optim. Cand ati achizitionat planta? Cand au aparut simptomele, mai exact? Cand a fost transplantata? Ghiveciul respectiv prezinta orificii de drenaj?

   • Adina Paraschiv
    3 decembrie 2020

    Planta a fost cumparata acum 3-4 ani. In august s-a schimbat ghiveciul in unul de 30cm si s-a pus pamant pentru plante verzi. Planta a stat afara, fara sa fie in contact direct cu soarele. Problemele au inceput sa apara in septembrie. A fost udata destul de mult. Avem si doi caini care au mai trecut pe langa ea.La mijlocul lui noiembrie am schimbat vasul din nou cu unul de 26cm, acesta are si drenaj. De la mijlocul lui noiembrie nu am mai udat-o, am masurat umiditatea care acum a ajuns la 3,5 de la 10.

  • Adina Paraschiv
   3 decembrie 2020

   La sfarsitul lui septembrie au aparut peoblemele.

   • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
    3 decembrie 2020

    Din informatiile oferite, probabil planta a suferit un usor stres in urma transplantarii, iar umiditatea excesiva din sol a favorizat aparitia afectiunilor. In general, udarea in exces, drenajul slab al substratului, ghivecele ce nu permit drenarea apei, creeaza conditii optime pentru aparitia si dezvoltarea bolilor la plante. In acest caz, este important sa eliminati, in primul rand, portiunile afectate, pentru a diminua raspandirea afectiunii, dupa care, sa aplicati 2-3 tratamente cu un fungicid omologat la plantele ornamentale, precum Amistar (Amistar, 10 ml). Se dilueaza 10 ml in 10 litri de apa, iar solutia obtinuta se aplica prin pulverizare pe frunze. Este important sa preparati un volum de solutie corespunzator unui singur tratament (respectand dozajul mentionat), deoarece amestecul deja preparat nu are o valabilitate mai mare de 24 ore. Tratamentele se pot efectua la intervale de 7 zile.
    De asemenea, pentru a sprijini regenerarea plantei in urma afectiunii, este importanta administrarea unui ingrasamant special ce stimuleaza cresterea sanatoasa a plantelor in urma unui stres suferit: Biplantol Vital NT, 250 ml. Avand in vedere faptul ca acest ingasamant poate fi aplicat si prin udare, il puteti administra concomitent cu tratamentele cu fungicid. Este important de stiut faptul ca, frunzele deja afectate si taiate nu isi vor regenera tesuturile, insa planta va forma treptat cresteri noi (frunze tinere), sanatoase, degarnisindu-le pe cele afectate/uscate.
    Informatii detaliate despre ingrijirea acestor plante puteti regasi in articolul nostru: Sfaturi, ingrijire, cultivare Dracaena.

Vezi 2 fire de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

Primești răspuns în 2 ore
×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

Dracaena - pete maro cu contur galben Comunitatea Botanistii
Decorative de interior
Dracaena

Informația ta:

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec


  Discuții pe teme similare

 • Alexandra
  2 decembrie 2021
  De ce ii cad frunzele plantei Dracaena? Comunitatea BotanistiiDe ce ii cad frunzele plantei Dracaena? Comunitatea BotanistiiDe ce ii cad frunzele plantei Dracaena? Comunitatea BotanistiiDe ce ii cad frunzele plantei Dracaena? Comunitatea Botanistii
  Bună ziua! Am cumpărat o planta Dracena acum 1 luna și de câteva zile ii cad frunzele intr-un mod alarmant. Am udat-o 1 data pe săptămână și am pulverizat-o cu apa la câteva zile. Temperatura în camera este de 23 grade. Ce as putea face? Mulțumesc mult!
  0
  5
  Trimite
  Nela
  27 noiembrie 2021
  De ce cad frunzele la Dracanea? Comunitatea BotanistiiDe ce cad frunzele la Dracanea? Comunitatea BotanistiiDe ce cad frunzele la Dracanea? Comunitatea BotanistiiDe ce cad frunzele la Dracanea? Comunitatea Botanistii
  Buna ziua. Am o Dracanea care a inceput sa piarda frunze intr-un ritm foarte accelerat. ele se ingalbenesc si cad, dar nu neparat cele mai vechi apartute, cad si pe o portiune de mujloc. De asemenea, frunzele ramase prezinta mici puncte galbene, mai vizibile la lumina. Ce poate fi si cum adresez problema?
  0
  3
  Trimite
  Georgiana Țucudean
  24 noiembrie 2021
  Dracaena – cum se îngrijește? Comunitatea Botanistii
  Buna, am primit recent pentru adăpost în interior planta din imagine. Cred că este dracena, nu o cunosc. Mă puteți ajuta va rog cu numele plantei și câteva sfaturi pentru îngrijirea ei? Modul de udare, temperatura optima, pozitia dacă trebuie sa fie predominant lumina. Vă mulțumesc :)
  0
  1
  Trimite
  Mirela Tabacaru
  14 noiembrie 2021
  De ce se depigmenteaza frunzele noi ale drecenei? Comunitatea BotanistiiDe ce se depigmenteaza frunzele noi ale drecenei? Comunitatea BotanistiiDe ce se depigmenteaza frunzele noi ale drecenei? Comunitatea BotanistiiDe ce se depigmenteaza frunzele noi ale drecenei? Comunitatea Botanistii
  Buna seara! Am cumparat dracena de 2 luni, cu mai putine pete verde dechis la interior, dar in altima perioada s au inmultit f mult. Si mi e teama sa nu fie vreo viroza. Am stropit o cu champ 77, ackersctelhalm, yokosan,zimmerpflanzen. Si 1 data la 2 - 3 zile o stropesc cu apa ca am remarcat ca avea uscate si varfurile( pe care le am taiat ) . E pozitionata pe un dulap , cumva umbrita, farq multa lumina. O ud doar cand pamantul e uscat.nu am schimbat pamantul de cand am cumparat o. Ce as putea sa fac? Multumesc frumos!
  0
  1
  Trimite
  Nicoleta
  10 noiembrie 2021
  combatere paduche lanos la dracaena Comunitatea Botanistiicombatere paduche lanos la dracaena Comunitatea Botanistii
  Buna ziua, Va rog sa imi spuneti ce tratament trebuie sa aplic - am luat Mavrik 2 F, 5 ml si Biplantol Contra X, 500 ml, insa planta arata din ce in ce mai rau. De circa o luna am aplicat tratamentul dar nu observ nici o imbunatatire, au inceput sa ii cada si frunzele. Multumesc,
  2
  1
  Trimite