Dieffenbachia bolnava

Vezi 1 fir de răspunsuri
 • Autor
  Mesaje
 • 2 Răspunsuri
  • #43093 Răspunde
   Catalin S.

   Buna ziua. Ma puteti ajuta cu aceasta problema la aceasta planta? Fruzele se usuca iar tulpina parca se toflegeste. Ce pot sa fac si cu ce sa o vindec, daca mai poate fi salvata. Multumesc

  • #43131 Răspunde
   Ela Botanista, Ajutor in Gradina

   Buna ziua, va rugam sa ne precizati cateva detalii despre planta dumneavoastra. Cand au aparut simptomele respective? Unde este amplasata? Cat de des o udati si cum realizati, mai exact, udarea? Care sunt conditiile de mediu de care beneficiaza (temperatura, lumina, umiditate atmosferica)? I-ati administrat pana acum vreun tratament sau ingrasamant?

   • #43148 Răspunde
    Catalin S.

    Buna ziua si multumesc ptr timpul acordat. Planta a fost primita de catre mama mea in vara anului 2020. Iar dupa o luna prin septembrie au inceput sa i se inegreasca frunzele pe margine apoi sa se ingalbeneasca dupa care le taia. Planta este amplasata in camera, cam la umbra. Nu bate nici soarele pe ea si nici indirect prin perdea. Este udata o singura data la 3 saptamani. I se pune apa in farfurioara ei, nici pe pamant si nici pe frunze. Nu a avut parte de niciun tratament sau ingrasamant. Vara sta in camera la 26-28 grade, iar iarna la 21 grade, umiditatea variaza de la 40 la 65, depinde de cum se aeriseste. Probabil cand iarna se aerisite camera, temp scada putin sub 21 grade. Planta s-a inmuiat si a fost scobita zona din tulpina. Multumesc.

    • #43159 Răspunde
     Ela Botanista, Ajutor in Gradina

     Buna ziua, din informatiile oferite, cel mai probabil planta a fost afectata de udarea necorespunzatoare. In acest caz, trebuie sa stiti ca dieffenbachia trebuie udata regulat, astfel incat substratul sa se mentina, in mare parte, reavan. Se recomanda udarea pe substrat, eliminand de fiecare data surplusul care se aduna in farfurioara, deoarece stagnarea apei in tavita poate duce la sufocarea radacinilor si aparitia bolilor. Momentan, puteti elimina tulpinile/frunzele afectate, deoarece nu isi vor mai reveni, dupa care puteti aplica 1-2 tratamente cu un fungicid precum Amistar (Amistar, 10 ml), aplicat prin pulverizare pe frunze, in doza de 10 ml/10 L de apa. Ulterior, se poate administra regulat un ingrasamant special pentru intretinerea plantelor de camera: Ingrasamant Organic Plante Interior Zimmerpflanzen, 350 ml. Pentru mai multe informatii despre ingrijirea acestei plante, puteti consulta articolul nostru: https://www.botanistii.ro/blog/sfaturi-ingrijire-cultivare-dieffenbachia/.

     • #43209 Răspunde
      Catalin S.

      Va multumesc

Vezi 1 fir de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin email când apare un răspuns nou.

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Sunt de acord cu Politica de Confidențialitate.
Adaugă răspunsul tău:
Informația ta:Mărimea maximă a documentului este 5000 KB.Adaugă fișier<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">