Vezi 1 fir de răspunsuri
    • Bianca
      30 iunie 2021
      1 urează frunze verzi

      de ce se usuca palmierul Areca?

      Buna ziua, am achizitionat un palmier Areca in decembrie si de atunci i se usuca, constant frunzele fara a aparea unele noi. Il ud o data pe saptamana cu apa plata imbuteliata, il pulverzez in fiecare seara, este asezat la 4 m distanta de fereastra cu expozitie vestica. L-am tratat in luna mai cu mospilan si adjuvant break thru de 2 ori la interval de 2 saptamani de asemenea am folosit si biplantol x dupa o saptamana de la efectuarea tratementului contra paduchilor testosi(pentru ca avea pe frunze), dar in continuare se ofileste. Mentionez ca pamantul nu se usuca la suprafata dupa o saptamana(este o problema?). La interval de 2 saptamani folosesc si un ingrasamant pentru plante verzi Compo. Am incercat sa il pulverizez si mai rar, o data pe saptamana, dar fara rezultat.
      Ce ar trebui sa fac pentru a il salva?

      # 94943

      1 Răspuns

      Răspunde
    • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
      30 iunie 2021

      Buna ziua, in general, in cazul palmierului Areca, simptomele de uscare/ofilire a frunzelor pot aparea in urma unui stres abiotic provocat de conditiile nefavorabile (expunere la curentii de aer, temperaturi ridicate, umiditate atmosferica scazuta, fertilizare necorespunzatoare etc.), iar prezenta paduchilor testosi a reprezentat si ea un factor de stres suplimentar. In acest sens, se recomanda eliminarea partilor afectate (deoarece nu isi vor mai reveni), iar pentru a favoriza regenerarea si cresterea sanatoasa, este indicata aplicarea periodica, prin udare, a unui ingrasamant organic, special formulat pentru cerintele nutritionale ale plantelor de interior, precum: Ingrasamant Organic Plante Interior Zimmerpflanzen, 350 ml. Deoarece ati mai aplicat un ingrasamant, este indicat sa verificati eticheta produsului folosit pentru a vedea perioada de actiune a ingrasamantului. Dupa incheierea acestei perioade, puteti utiliza produsul. In plus, avand in vedere originile lui tropicale, palmierul Areca are nevoie de o umiditate atmosferica de minim 50% (brunificarea frunzelor apare frecvent din cauza umiditatii atomosferice scazute), ce se realizeaza prin intermediul pulverizarilor frunzelor cu apa necalcaroasa si asezarea ghiveciului pe un pat de pietricele umede. Astfel, este indicat sa ii urmariti evolutia in urma intreprinderi acestor sfaturi.
      Pentru mai multe informatii detaliate despre ingrijire, va rugam sa consultati si articolul urmator: Palmieri, informatii si sfaturi de ingrijire.

      # 95024
      0 urează frunze verzi
Vezi 1 fir de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail și prin notificare (în aplicație) când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

ÎNCEPE O DISCUȚIE DESPRE
Palmieri

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi